Det är redan flera NHL-stjärnor som har tackat ja till VM-spel med Tre Kronor. Under fredagen presenterades tre nya namn som ansluter till truppen, nämligen Samuel Ersson, Isac Lundeström och Fabian Zetterlund.

Tre Kronor fortsätter bygget av sin trupp till VM i Tjeckien. De senaste förstärkningarna presenterades under fredagsförmiddagen via Tre Kronors X:sida.

Det stod klart sedan tidigare att målvakten Samuel Ersson, Philadelphia Flyers, ansluter till den svenska landslagstruppen. Nu är även forwardsen Isac Lundeström, Anaheim Ducks, och Fabian Zetterlund, San Jose Sharks, klara. Detta blir den andra VM-turneringen för samtliga i trion.

– Vi får ju anmäla 25 spelare till VM. Processen fortgår och håller på tills vi registrerat 25 spelare, sedan är den avslutad. Om det är direkt när VM börjar eller om vi väntar, det är omöjligt att sia om. Var det landar får framtiden utvisa, säger landslagschefen Anders Lundberg till Sportbladet.

Zetterlund stod för personbästa i NHL

Adderingen av Ersson gör att Tre Kronor nu har fyllt tre målvaktsplatser till turneringen. Den 24-årige målvakten stod 51 matcher för Philadelphia den här säsongen och svarade för en räddningsprocent på 89%.

Lundeström missade flertalet matcher för Anaheim den här säsongen, och gjorde elva poäng på 46 matcher. Zetterlund stod för en stark säsong i ett annars väldigt svagt San Jose. 24-åringen satte nytt personbästa i såväl mål som poäng, och nådde över 20-målsgränsen för första gången i NHL-karriären. På 82 matcher svarade svensken för 24 mål och totalt 44 poäng.

HÄR ÄR TRE KRONORS VM-KLARA SPELARE

Målvakter
Filip Gustavsson – Minnesota
Jesper Wallstedt – Minnesota
Samuel Ersson – Philadelphia
Backar
Erik Karlsson – Pittsburgh
Rasmus Dahlin – Buffalo
Jonas Brodin – Minnesota
Marcus Pettersson – Pittsburgh
Forwards
Marcus Johansson – Minnesota
André Burakovsky – Seattle
Victor Olofsson – Buffalo
Joel Eriksson Ek – Minnesota
Isac Lundeström – Anaheim
Fabian Zetterlund – San Jose

MER INFÖR VM: NHL-trio förstärker Tre Kronor i VM

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här