Tre Kronors VM-bygge fortsätter att ta form. 

Ikväll är det dags för match tre mot Finland men borta i horisonten hägrar VM i Tjeckien och under de senaste dagarna har förbundskaptenen Sam Hallam inlett sitt lagbygge inför mästerskapet. Vi vet sedan tidigare att stjärnduon Rasmus Dahlin och Erik Karlsson tackat ja till VM-spel och nu ser det ut som att Tre Kronor även har ett starkt målvaktspar klart för mästerskapet. Det är Hockeysverige och Hockeynews som rapporterat att Samuel Ersson och Filip Gustavsson ska vara klara för VM.

Den stora succén

Filip Gustavsson kommer senast från en säsong i Minnesota där han fick spela närmare femtio matcher men där det inte riktigt gick lika bra som förra vintern, då svensken briljerade och med en räddningsprocent på 93.1 var en av ligans främsta under grundserien. De två senaste åren har 25-åringen på allvar etablerat sig i världens bästa liga och i vinter har han fått mer speltid än legendaren Marc-André Fleury som bland annat vunnit OS-guld och inte mindre än tre Stanley cups.

Med Gustavsson in i VM-laget får Tre Kronor en målvakt som är relativt ny när det kommer till spel med landslaget, han fick göra sin debut under sin sista säsong hemma i SHL 2017/18 och blev uttagen till VM vilket resulterade i en guldmedalj men det blev inget spel i mästerskapet.

Förutom Minnesotas målvakt ser även Samuel Ersson ut att ansluta till Tre Kronor, det är Hockeysverige som avslöjar att 24-åringen ska vara klar för en resa till Tjeckien och precis som Gustavsson kan han se tillbaka på en händelserik säsong. I vinter har svensken gått från tolv till 51 spelade matcher i grundserien och trots ett missat slutspel utsåg Philadelphia Falunsonen till den spelare som visat mest hjärta i klubben den här säsongen.

Precis som Gustavsson har Ersson varit med i VM tidigare, våren 2021 blev han uttagen i truppen men fick agera backup och därför blev det ingen riktig mästerskapsdebut. Den ser alltså ut att komma nu.

MER INFÖR VM: Erik Karlsson klar för VM 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här