Tre Kronor har inlett lagbygget inför OS i Peking. 

Det återstår fortfarande flera månader innan facklan tänds och de olympiska spelen i Kina inleds, men de första byggstenarna har redan lagts för det svenska hockeylandslaget. Under måndagen kunde Aftonbladet avslöja att förbundskaptenen Johan Garpenlöv valt ut sina tre första spelare som kan vara säkra på att få åka med till mästerskapet. Det handlar om backen Victor Hedman samt forwardsduon Mika Zibanejad och Gabriel Landeskog. Sannolikt talar en hel del för att trion även kommer vara de spelarna som får en extra bokstav på bröstet.

– Han har exploderat i sin utveckling och är i dag en av NHL:s bästa forwards. Står för en offensiv spets och kan även assistera till mål. Kan användas i alla spelformer. En komplett spelare, säger Johan Garpenlöv om Mika Zibanejad till Aftonbladet.

Världens bästa spelare till OS

Det är inte bara Sverige som inlett sitt bygge inför OS, tidigare har även Kanada gått ut med att de också valt ut sina tre första spelare. För dem handlar det om Alex Pietrangelo, Sidney Crosby och Connor McDavid – den sistnämnda räknas numera som världens bästa. Kanada åker till Kina med siktet inställt på revansch, senast det begav sig fick lönnlöven nöja sig med en bronsmedalj efter att ha förlorat semifinalen mot Tyskland med 3-4. Något som fick ses som ett stort misslyckande, trots att landslaget endast innehöll spelare utanför NHL.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här