Junior-VM rullar vidare med en ny högintressant match för juniorkronorna.

Vi har knappt hunnit snacka ned nattens premiär mot Ryssland innan det är dags för Sverige att åter ge sig ut på isen igen, den här gången med Slovakien som motståndare. Här kommer senaste nytt inför matchen!

Sverige

Juniorkronorna fick något av en drömstart på mästerskapet, Ryssland var på förhand en tuff motståndare men det blågula laget inledde väldigt starkt och när Emil Andrae satte 3-0 såg det väldigt ljust ut. Ju längre matchen led fick dock Ryssland ordning på spelet och en bit in i tredje perioden reducerade Matvei Michkov till 4-3. Efter det lyckades Sverige avsluta matchen på ett bra sätt och Daniel Ljungman spikade slutresultatet till 6-3 i tom bur.

– Vi var ganska vassa och hade ett bra tänk. Spelet hade sina upp- och nedgångar, men vi var starka i försvaret och framför deras nät också. Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb, sa backen Simon Edvinsson till IIHF.com efter slutsignalen.

En hel del talar för att Sverige sätter Jesper Wallstedt i målet även i nattens match men man ser ut att få klara sig utan Fabian Lysell, forwarden missade premiären på grund av förkylning och de senaste rapporterna gör gällande att han står över ytterligare en match.

Slovakien

Precis som Sverige fick Slovakien en rejäl utmaning direkt i premiären när de regerande mästarna USA bjöd upp till kamp och de fick en minst sagt tung start på matchen. Ett par minuter in i andra perioden tog USA ledningen med 3-0 och Slovakien såg ut att gå mot en säker förlust, men en stark andra halva av matchen gjorde att det tillslut bara blev förlust med uddamålet.

I matchen stod Martin Chromiak för båda lagets mål, dessutom gjorde målvakten Simon Latkoczy en väldigt bra insats där det bland annat blev hela 39 räddningar. Vi kan även notera att AIK-spelaren Dalibor Dvorsky stod för ett mål men det dömdes, helt riktigt, bort för hög klubba. Trots förlusten fanns den anledning att vara positiv i det slovakiska lägret.

– Men det här spelet visade oss hur stark den här gruppen är. Om vi inte spelar 60 minuter kommer vi inte att vinna. Jag tror att om vi spelar vår bästa match kan vi slå vem som helst. Vi har ett riktigt bra gäng killar, sa Chromiak till IIHF.com efter matchen.

Nattens match börjar 03:30 och kan ses på TV6.