Idag skulle Schweiz försöka resa sig efter den tunga förlusten mot Tre Kronor.

Målfest tar Schweiz närmare kvartsfinal

Efter en bra inledning på VM åkte Schweiz på en riktigt tung smäll mot Tre Kronor och idag stod laget inför en minst sagt tuff utmaning – formstarka Slovakien. Matchen mot Sverige verkar dock ha blivit tändvätska för Schweiz visade direkt att det här skulle bli något helt annat, i första perioden kunde man ta ledningen genom Raphael Diaz och rent spelmässigt hade det kunnat bli ytterligare något mål.

Slovakien har inlett VM på ett bra sätt men idag förlorar man matchen i andra perioden, där fick målvakten Julius Hudacek se ytterligare tre puckar bakom sig och efter det kunde varken han eller hans medspelare resa sig. Även i tredje perioden fortsatte Schweiz att spela bra, man skulle få in fyra till mål och då hjälpte det föga för Slovakien att Michal Kristof kunde snygga till siffrorna med en reducering.

När slutsignalen ljöd stod det hela 8-1 på resultattavlan och därmed reser sig Schweiz på ett imponerande sätt efter förlusten mot Sverige. Noterbart från den här matchen är att Slovakien förlorar för första gången i VM, samt att man drog på sig hela 60 utvisningsminuter.