Uppladdningen inför Junior-VM är igång. 

Efter sensommarens läger i USA har många av landets främsta talanger famlat i ett mörker kring om de har det som krävs för att kunna få vara med i årets höjdpunkt – Junior-VM på hemmaplan i Göteborg. Nu börjar läget dock klarna, säsongen är igång och förbundskaptenen Magnus Hävelid har tagit ut en trupp som ska åka på en turnering i Tjeckien som går av stapeln i början av november.

–  Först och främst riktigt roligt och inspirerande att träffa spelarna igen. Det är idel bekanta namn, många har varit med tidigare. Vi hade en turnering i USA och en i Sverige i augusti och provtryckte upp emot 50 spelare och det är därifrån vi har tagit den här truppen. Vi vill provtrycka våra special teams, powerplay och penalty-kill. Vi ska försöka hitta lite formationer och prova runt lite i det. Sen ska vi bygga sammanhållningen och kemin, så det är fyra viktiga matcher på det sättet, säger Hävelid till förbundets hemsida.

Stanleycupmästaren förstärker inför JVM

I truppen som ska bege sig till Chomutov finns många bekanta ansikten men vi hittar även ett oväntat namn i lagledningen. Det är ingen mindre än Alexander Steen, med många år i NHL och en Stanley cup-titel med St Louis, som förstärker ledarstaben där hans roll kommer vara att förmedla uppgifter från läktaren ner till båset men även bidra med sina erfarenheter till lagets centrar. 39-åringen avslutade karriären för knappt två år sedan och är numera sportchef i Hockeyettanlaget Sundsvall, samt med i St Louis stab med fokus på utvecklingen av spelare i Europa.

 

Tre intressanta namn i truppen

Jonathan Lekkerimäki 
Ung och lovande forward med väldig hög potential som fått en flygande start på säsongen i sin nya klubb Örebro, med sina sju mål är 19-åringen i delad skytteligaledning och hans insatser har imponerat på Vancouver som draftade honom i förstarundan förra sommaren. Har ett guld på U18-VM i bagaget och spås bli en av nyckelspelarna i sitt tredje Junior-VM.

Felix Unger Sörum
Var för inte alltför längesedan något av en doldis men nu har 18-åringen många blickar mot sig. Detta till viss del efter att ha varit väldigt bra vid förra säsongens U18-VM, men kanske främst efter att ha gjort flera fina insatser på sommarens camp i USA vilket sånär ledde till en NHL-chans med Carolina Hurricanes. Spenderar istället säsongen i Leksand och är en av spelarna som behöver visa upp sig från sin bästa sida för att knipa en plats i JVM-truppen.

Axel Sandin Pellikka
Spås bli svensk hockeys nästa storback och har utan tvekan potential att nå väldigt långt i sin karriär. Räknades som ett riktigt kap när Detroit valde honom som nummer sjutton i sommarens draft och är en spelare som NHL-klubben hoppas väldigt mycket på. Har inlett säsongen lovande hemma i Skellefteå och känns på förhand given i JVM-truppen.

 

HÄR ÄR HELA JUNIORKRONORNAS TRUPP TILL TURNERINGEN I TJECKIEN

Målvakter
Melker Thelin (Björklöven)
Hugo Hävelid (Djurgården)

Backar
Elias Salomonsson (Skellefteå)
Mattias Hävelid (Linköping)
Axel Sandin Pellikka (Skellefteå)
Elias Pettersson (Örebro)
Anton Johansson (Leksand)
Calle Odelius (Djurgården)
Jakob Norén (Modo)
Theo Lindstein (Brynäs)

Forwards
Noah Östlund (Växjö)
Fabian Wagner (Linköping)
Isac Born (Frölunda)
Jonathan Lekkerimäki (Örebro)
David Edstrom (Frölunda)
Filip Bystedt (Linköping)
Felix Unger Sörum (Leksand)
Otto Stenberg (Frölunda)
Filip Eriksson (Växjö)
Anton Wahlberg (Malmö)
Felix Nilsson (Rögle)
Rasmus Rudslätt (AIK)
Zeb Forsfjäll (Skellefteå)
Oskar Pettersson (Rögle)

JUNIORKRONORNAS SPELSCHEMA
9:e november
Schweiz – Sverige (15:00)
10:e november
Sverige – Slovakien (18:30)
11:e november 
Tjeckien – Sverige (18:30)
12:e november
Sverige – Finland (13:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här