En av de bästa svenska spelarna i NHL byter klubb. 

Samtidigt som de avslutande matcherna på en lång säsong håller på att spelas klart finns det många som redan blickar fram mot det som kommer. Innan säsongen 21/22 ska dra igång så är det dags för den traditionsenliga draften, tillställningen där klubbarna i NHL får chansen att tinga världens mest lovande spelare.

Ett sätt att öka sina chanser till lyckade val är att byta spelare i truppen mot fler chanser i draften och det är precis vad Nashville har gjort, man får ett extraval den här sommaren och ett nästa år – i utbyte med Los Angeles Kings som får rättigheterna till Viktor Arvidsson.

Den svenska stjärnforwarden får därför göra sig redo för sin första flytt sedan han kom till Nordamerika för sju år sedan, 28-åringen har varit Nashville trogen och är rent poängmässigt en av deras bästa spelare. I vintras blev det visserligen bara 25 poäng i grundserien men tidigare har det blivit 61 poäng vid två olika tillfällen och säsongen 16/17 stod han dessutom för tretton poäng i slutspelet.

Arvidsson lämnar visserligen ett lag fyllt med svenskar men han lär inte bli ensam i Los Angeles, i truppen finns sedan tidigare Tobias Björnfot, Carl Grundström och Adrian Kempe – dessutom finns ytterligare fyra andra svenska spelare inom organisationen.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här