Ikväll väntar ett riktigt tungviktsmöte i Junior-VM. 

Hittills har det mesta gått Sveriges väg i Junior-VM på hemmaplan i Göteborg. I premiären besegrades Lettland utan några större problem och under torsdagskvällen vann Juniorkronorna över Tyskland med 5-0 efter att Otto Stenberg gjort tre av lagets mål. Självförtroendet bör därmed vara på topp inför kvällens utmaning då Kanada står för motståndet.

I det svenska laget har flertalet spelare fått en riktig drömstart på gruppspelet, Stenbergs hattrick mot Tyskland visar att Frölundaforwarden är i fin form och lagkamraten David Edstrom spelade fram till två av målen. Dessutom har backen Theo Lindstein inlett JVM med att samla ihop tre framspelningspoäng samtidigt som både Jonathan Lekkerimäki och Filip Bystedt gjort två mål vardera. Lägg därtill att Juniorkronorna inte släppt in något mål hittills i turneringen, detta tack vare Hugo Hävelid och Melker Thelins insatser i matcherna mot Lettland respektive Tyskland.

Juniorkronornas interna poängliga 

 1. Otto Stenberg – 4 poäng (3+1)
  Felix Unger Sörum – 4 poäng (1+3)
 2. Filip Bystedt – 3 poäng (2+1)
  Jonathan Lekkerimäki – 3 poäng (2+1)
  Noah Östlund – 3 poäng (1+2)
  Mattias Hävelid – 3 poäng (1+2)
  Theo Lindstein – 3 poäng (0+3)

Motståndarkollen

Trots Sveriges fina inledning går man in i kvällens match som något av en outsider och det beror på att Kanada står för motståndet. Lönnlöven har inlett gruppspelet med två raka segrar och kommer dessutom till JVM som regerande mästare efter att ha besegrat Tjeckien i en dramatisk final för knapp ett år sedan.

I premiären vann Kanada mot 5-2 efter en övertygande insats och under onsdagen besegrades Lettland med hela 10-0 i en match där supertalangen Macklin Celebrini var inblandad i hälften av målen. Något som gör att 17-åringen redan är uppe i toppen av turneringens poängliga. I övrigt har flertalet spelare visat framfötterna under inledningen av gruppspelet, inte minst Conor Geekie som stod för två mål mot Norge och som förmodligen kommer få en nyckelroll även i kvällens match. Noterbart är att Mathis Rousseau fått förtroendet i de två inledande matcherna vilket talar för att han även kommer vakta målet ikväll.

Kanadas interna poängliga

 1. Macklin Celebrini – 6 poäng (2+4)
 2. Conor Geekie – 3 poäng (2+1)
  Maveric Lamoureux – 3 poäng (1+2)
  Matthew Wood – 3 poäng (1+2)
  Denton Mateychuk – 3 poäng (0+3)

Kvällens match startar 19:30 och kan ses på TV6 samt Viaplay. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.