Tre Kronors trupp tar form inför VM i Finland. 

Efter förra veckans matcher i Umeå mot Finland går Tre Kronor in i nästa fas inför VM som i år går av stapeln i Finland och Lettland. Den här veckan spelas säsongens sista del av Euro Hockey Tour och den här gången har turen kommit till Czech Hockey Games, men precis som vanligt spelas den inledande matchen på svensk mark.

Under gårdagen presenterade förbundskaptenen Sam Hallam sin trupp till turneringen och merparten av spelarna från samlingen i Umeå kommer vara med även den här gången, men det blir även ett flertal ändringar.

– Vi ser fram emot att visa upp oss på hemmaplan i Scandinavium på torsdag mot Schweiz. Det blir nyttiga dagar i Göteborg, då vi kan lära känna varandra vid sidan av isen, och även jobba med grunderna i spelet med tanke på att det är flera nya som kommer in. Den här veckan blir ett bra test inför VM med tufft motstånd och back-to-back-matcher i helgen, säger förbundskaptenen i ett uttalande till förbundets hemsida.

NHL-stjärnorna anländer

Det mest anmärkningsvärda inför veckans matcher är att Tre Kronor fått in förstärkningar från Nordamerika, närmare bestämt NHL. Redan förra veckan rapporterade vi att fem spelare tackat ja till VM och samtliga finns med i truppen, dessutom har man även fått in Fabian Zetterlund som inledde säsongen i New Jersey men som sedan tog steget till San Jose där grundseriens sista tjugo matcher spenderades. För 23-åringen blir Czech Hockey Games den första samlingen med Tre Kronor och VM blir därmed även hans första mästerskap på seniornivå.

NHL-spelarna i Tre Kronors trupp

Rasmus Sandin, back – Washington Capitals
Lucas Raymond, forward – Detroit Red Wings
Alexander Nylander, forward – Pittsburgh Penguins
Jakob Silfverberg, forward – Anaheim Ducks
Jonatan Berggren, forward – Detroit Red Wings
Fabian Zetterlund, forward – San Jose Sharks

Guldtrion förstärker

Förutom att sex spelare från NHL ansluter till laget har Tre Kronor även fått förstärkning i form av fem spelare som nyligen avslutat sina klubblagssäsonger i Sverige. Dels Skellefteåduon Pär Lindholm och Jonathan Pudas, men även Hardy Äman Aktell, Joel Persson och Lukas Bengtsson som vann SM-guld med Växjö. Noterbart är att samtliga spelare i den senare trion varit med i landslaget vid ett flertal tillfällen tidigare under säsongen, samt är de är backar.

Tre Kronors trupp till Czech Hockey Games

Målvakter

Lars Johansson (Frölunda)
Marcus Högberg (Linköping)
Jesper Wallstedt (Iowa Wild)

Backar

Christian Folin (Frölunda)
Rasmus Sandin (Washington)
Henrik Tömmernes (Genéve-Servette)
Lukas Bengtsson (Växjö)
Anton Lindholm (Leksand)
Joel Persson (Växjö)
Jonathan Pudas (Skellefteå)
Hardy Äman Aktell (Växjö)

Forwards

Lucas Raymond (Detroit)
Jakob Silfverberg (Anaheim)
Marcus Sörensen (Fribourg)
Jonatan Berggren (Detroit)
Alexander Nylander (Pittsburgh)
Fabian Zetterlund (San José)
Oscar Lindberg (Bern)
André Petersson (HV71)
Dennis Rasmussen (Davos)
Linus Johansson (Färjestad)
Dennis Everberg (Rögle)
Isac Brännström (Luleå)
Leo Carlsson (Örebro)
Jacob de la Rose (Fribourg)
Pär Lindholm (Skellefteå)

Tre Kronors matcher i Czech Hockey Games

4 maj
Sverige – Schweiz (19:00) – Göteborg
6 maj
Tjeckien – Sverige (16:00) – Brno
7 maj
Sverige – Finland (12:00) – Brno

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här