En av Europas främsta spelare väljer att lägga skridskorna på hyllan. 

Hösten 2000 gjorde Sergei Mozyakin debut i den ryska ligan med CSKA Moskva och sedan dess har forwarden utvecklats till en av rysk hockeys främsta spelare, om man tar bort NHL-stjärnorna ur ekvationen. Efter att ha vunnit det mesta som går att vinna väljer 40-åringen att runda av karriären – detta trots att han kommer från en väldigt lyckad säsong där det bland annat blev tio poäng i slutspelet.

Jag vill tacka alla som stöttade mig under den här långa tiden – alla tränare som arbetade med mig, från barndomen till nutiden, cheferna för alla klubbar där jag spelade, säger Mozyakin i ett uttalande till KHL:s hemsida.

Att kalla forwarden framgångsrik vore en ordentlig underdrift, faktum är att Mozyakin varit en av Europas främsta spelare i åtminstone tio års tid. Genombrottet kom säsongen 07/08 när han stod för 70 poäng i den ryska ligan vilket resulterade i en biljett till VM där det blev guld. Sedan dess har forwarden hunnit med att vinna ytterligare ett VM-guld, dessutom blev det OS-guld 2018 och vid två tillfällen har han blivit KHL-mästare.

Med sina 756 poäng på 685 matcher toppar Mozyakin KHL:s poängliga genom alla tider och han är även den som gjort flest mål – hela 351 stycken. Under karriären representerades klubbar som CSKA Moskva, Atlant Mytishchi och Metallurg Magnitogorsk – där han var lagkapten i nio säsonger.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här