Det är inte bara problem för Tre Kronor inför de olympiska spelen. 

Under gårdagen rapporterade vi att Robin Lehner gett beskedet att han inte kommer vara med i OS vilket skapade en del nya problem för förbundskaptenen Johan Garpenlöv. Plötsligt ska en ny målvakt ta plats i truppen och än är det faktiskt inte helt säkert att Tre Kronor kommer kunna använda sig av spelare från NHL under de olympiska spelen i Kina. Allt är dock inte negativt.

Stjärnduon närmar sig comeback

Att Lehner tackat nej till OS är naturligtvis en tung smäll för Tre Kronor men det har även hänt en del saker som är betydligt mer positiva, flertalet spelare har hittat formen och två av de tippade OS-spelarna är på väg tillbaka från skador. Efter att ha missat inledningen av säsongen börjar läget ljusna för Nicklas Bäckström, för ett par dagar sedan drog han på sig skridskorna för första gången på länge och nu ser en comeback ut att komma allt närmare för stjärnan som tog silver vid OS 2014.

En skadefri “Bäckis” är given i OS-truppen och det gäller även William Karlsson, men precis som Washingtons stjärncenter har även han haft en hel del problem under hösten. I slutet av oktober tvingades han utgå från mötet mot Anaheim och det visade sig vara så pass allvarligt som en bruten fot. Vägen tillbaka har dock gått oväntat fort och häromnatten gav han sig ut på isen och fick en hel del speltid i Vegas möte mot Calgary. Trots detta återstår det enligt klubbledningen ett tag innan den svenska stjärnforwarden är tillbaka i full form igen.

En jubilar i motvind

Merparten av spelarna i Tre Kronors OS-trupp kommer förmodligen från NHL men det finns mängder av svenska spelare i världens bästa liga och långt ifrån alla kommer få åka med till Kina. En av dessa är Loui Eriksson men den rutinerade forwarden har ändå anledning att jubla. Inatt skrinnade nämligen 36-åringen ut på en NHL-rink för 1000:e gången när hans Arizona mötte Dallas. De senaste åren har varit ganska tunga för Eriksson men vi får inte glömma att han är en spelare som gjort mycket för Tre Kronor, 2010 & 14 blev det spel i OS och 2013 hjälpte han Sverige till VM-guld efter att ha gjort tio poäng på lika många matcher.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här