Finland får förnyat förtroende av internationella ishockeyförbundet. 

Ishockey-VM i Finland närmar sig sitt avgörande men det finns redan vissa som vänt blicken framåt, mot nästa år. Under dagens sammanträde beslutade det internationella ishockeyförbundet att Finland får chansen att stå som värd för Ishockey-VM även 2023, då Tammerfors ska vara den ena spelorten och lettiska Riga den andra.

– Det är ett privilegium och vi är tacksamma över att tillsammans vara värd för ishockey-VM 2023, säger det finländska ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela i ett uttalande till IIHF.

En värdefull succé

Anledningen till att Finland åter får chansen att hålla i Ishockey-VM är att mästerskapet egentligen var tänkt att spelas i Ryssland 2023, men det rådande kriget i Ukraina har gjort att man tagit ifrån landet rätten att hålla i mästerskap. Sedan tidigare står det även klart att man går miste om junior-VM.

Att det blir just Tammerfors som spelort beror till stor del på att det varit något av en publiksuccé de senaste veckorna, mer än två hundra tusen har sett matcherna som spelats där och snittet har legat på drygt sju tusen per match. Imponerande siffror med tanke på att många av matcherna spelats vardagar, då många arbetar.

Även för Riga blir det här ett nytt bevis på att man kan det där med att hålla i mästerskap, så sent som förra året stod man som värd efter att Belarus fråntagits rätten att stå som värd.

FAKTA: HÄR SPELAS ISHOCKEY-VM DE TRE KOMMANDE ÅREN 
2023 – Riga (Lettland) och Tammerfors (Finland)
2024 – Prag och Ostrava (Tjeckien)
2025 – Stockholm (Sverige) och Herning (Danmark)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här