Sverige avslutar U18-VM med en seger.

Förlusten i kvartsfinalen mot Tjeckien blev ett tungt nederlag för det svenska laget som kom till U18-VM med sen silvermedalj att försvara man man fick ändå chansen att avsluta turneringen på ett positivt sätt. Under söndagen spelades en match mot Slovakien om vilket lag som skulle sluta femma och det syntes tidigt att det var ett revanschsuget svenskt lag ute på isen.

Några minuter in i matchen kunde Ella Hellman sätta ledningspucken och även om det sedan blev en ganska lång stund utan fler mål var det här en period där Sverige hade det mesta av spelet. En minut in i andra perioden utökade Jenna Raunio ledningen med sitt första mål i turneringen vilket satte det svenska laget i en fin sits. Slovakien hade svårt att skapa några heta lägen och innan perioden var över skulle Sverige lyckas göra ytterligare två mål vilket mer eller mindre säkrade segern redan inför den avslutande perioden.

Under den sista tredjedelen av matchen kunde de svenska spelarna försvara ledningen på ett bra sätt även om Slovakien fick till en sen reducering med fem sekunder kvar att spela. Sverige vinner därmed matchen med 4-1 vilket gör att man slutar femma i årets upplaga av U18-VM.

MATCHFAKTA
Sverige – Slovakien: 4-1 (1-0,3-0,0-1)
1-0 Ella Hellman (Hedqvist, Hallin)
2-0 Jenna Raunio (Leijonhielm, H.Svensson)
3-0 Linnea Natt och Dag (Utbult, Johannesson)
4-0 Anna Brenkle (Hallin, Hedqvist)
4-1 Michaela Paulinyova (Benakova)
Skott: 43-30 (13-5,16-11,14-14)
Utvisningsminuter: 8-6
Publik: 121 (Arena Zug)

Höjdpunkter, Sverige – Slovakien

Senare under dagen, med start 15:00, spelas bronsmatchen mellan Kanada och Finland och 19:00 spelas sedan finalen mellan USA och Tjeckien.