På grund av den pågående spridningen av Coronaviruset (COVID-19) har IIHF-rådet i dag enats om att avbryta Hockey-VM för damer efter en rekommendation från folkhälsaexperter.

Beslutet fattades efter ett extra ordinarie möte av IIHF-rådet den 7 mars. Med upphävandet av damernas världsmästerskap 2020 har IIHF-rådet också beslutat att avbryta IIHF Ice Hockey Women’s World I Division A Group, planerat att äga rum den 12-18 april 2020 i Angers, Frankrike.

“Det är beklagande att vi måste vidta denna åtgärd,” sade IIHF: s president René Fasel. ”Det var inte ett enkelt beslut att ta, eftersom vi ser fram emot att anordna denna turnering i Kanada. Ändå har beslutet fattats på grund av säkerhetsproblem för spelarnas, tjänstemännens och åskådarnas välbefinnande. ”

Beslutet att avbryta 2020 IIHF Women’s World Championship påverkar inte planeringen av herrarnas hockey vm, som förblir planerat enligt schema.

Hela pressmeddelandet går att läsa på IIHF’s hemsida.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Jesper är sportskribent här på vmishockey.se och har flera års erfarenhet från ishockey. Hans uppgift är att bevaka världsmästerskapet i ishockey på plats och skriva om händelser inför och under ishockey-VM 2022. Kontakt: jribacka @ bettercollective.com Telefonnummer: +46764155221 Adress: Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här