På grund av den pågående spridningen av Coronaviruset (COVID-19) har IIHF-rådet i dag enats om att avbryta Hockey-VM för damer efter en rekommendation från folkhälsaexperter.

Beslutet fattades efter ett extra ordinarie möte av IIHF-rådet den 7 mars. Med upphävandet av damernas världsmästerskap 2020 har IIHF-rådet också beslutat att avbryta IIHF Ice Hockey Women’s World I Division A Group, planerat att äga rum den 12-18 april 2020 i Angers, Frankrike.

“Det är beklagande att vi måste vidta denna åtgärd,” sade IIHF: s president René Fasel. ”Det var inte ett enkelt beslut att ta, eftersom vi ser fram emot att anordna denna turnering i Kanada. Ändå har beslutet fattats på grund av säkerhetsproblem för spelarnas, tjänstemännens och åskådarnas välbefinnande. ”

Beslutet att avbryta 2020 IIHF Women’s World Championship påverkar inte planeringen av herrarnas hockey vm, som förblir planerat enligt schema.

Hela pressmeddelandet går att läsa på IIHF’s hemsida.

Jesper är sportskribent här på vmishockey.se och har flera års erfarenhet från ishockey. Hans uppgift är att bevaka världsmästerskapet i ishockey på plats och skriva om händelser inför och under ishockey-VM 2022. Kontakt: jribacka @ bettercollective.com Telefonnummer: +46764155221 Adress: Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här