U18-VM fortsätter att bjuda på underhållning av hög klass.

Mindre än ett dygn efter att ha besegrat USA var det åter dags för Ryssland att spela igen, den här gången med Finland som motståndare. Någon större trötthet verkade dock inte synas för redan efter nio minuters spel tog man ledningen genom Fyodor Svechkov, assisterad av Ivan Miroshnichenko (som hade stor del i vinsten mot USA).

När halva matchen var spelade ledde fortfarande Ryssland och i slutet av andra perioden kunde Svechkov utöka till 1-3. Där och då kändes Finland som ett slaget lag men efter pausvilan lyckades man få ordning på spelet och framförallt ta vara på alla sina chanser, med ungefär tre minuter kvar reducerade man och när klockan stod på 58:34 kunde Samu Tuomaala sätta kvitteringspucken.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar och väl där var Finland det bästa laget, två av spelarna (Miettinen och Koivunen) lyckades sätta varsin puck medan Ryssland missade samtliga. Därmed lyckades Finland få med sig en seger från sin premiär samtidigt som Ryssland får slicka såren inför morgondagens match mot Tyskland.

Finland – Ryssland: 4-3 (0-1,1-2,2-0,0-0,1-0)
0-1, Fyodor Svechkov (Yurov, Miroshnichenko)
Utvisningsminuter: 4-12

Under den sena tisdagskvällen fick vi även se Belarus studsa tillbaka på ett imponerande sätt efter att ha förlorat sin premiär mot Sverige, Schweiz fick se sig besegrat med hela 1-7 efter att bara lyckats ta vara på ett av sina 29 skott. Matchens stora behållning var Danila Klimovich som stod för tre av Belarus mål och som naturligtvis hade stor del i segern. Vi kan även notera att lagets tre första mål kom i powerplay – samtliga efter att Noah Greuter dragit på sig utvisningar för Schweiz. 16-åringen från ett av Klotens juniorlag vill nog glömma matchen så fort som möjligt och ladda om inför nästa uppgift – mötet mot Sverige på torsdag.