Just nu pågår en utredning kring Ishockey-VM och Belarus då det sedan landets presidentval i slutet av sommaren har varit oroligt i landet. Befolkningen kräver ett nyval och har under flera månader demonstrerat på gatorna för att få till en förändring.

Ishockey-VM 2021 är tänkt att arrangeras av Lettland och Belarus i mitten av maj till början av juni under nästa år, men Lettland vill att Belarus försvinner som arrangör för mästerskapet. IIHF har flera gånger uttalat sig och sagt att man är politiskt oberoende, men en utredning genomförs ändå i detta nu för att undersöka om det ens är möjligt att arrangera mästerskapet i landet med nuvarande läge.

IIHF förväntas meddela resultatet från utredningen i mitten av november. Vad som sker om man bedömer att Belarus inte kan arrangera Ishockey-VM 2021 är i dagsläget oklart.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Jesper är sportskribent här på vmishockey.se och har flera års erfarenhet från ishockey. Hans uppgift är att bevaka världsmästerskapet i ishockey på plats och skriva om händelser inför och under ishockey-VM 2022. Kontakt: jribacka @ bettercollective.com Telefonnummer: +46764155221 Adress: Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här