Kanada har inlett Junior-VM på bästa vis. 

Efter att ha vunnit premiären mot Tjeckien var det dags för Kanada att ta sig an Österrike under natten till onsdagen och det skulle visa sig bli en riktig munsbit för förhandsfavoriten. Redan efter fem minuters spel tog Kanada ledningen genom Kent Johnson och under de kommande tre minuterna skulle man lyckas få in ytterligare två puckar bakom den österrikiska målvakten.

Supertalangens show

Efter Logan Stankovens 3-0 mål klev Connor Bedard in i handlingen, supertalangen avslutade första perioden genom att göra två mål och efter pausvilan fullbordade 16-åringen sitt hattrick. Senare under matchen skulle forwarden göra ytterligare ett mål med vilket han blev den yngsta någonsin att lyckas göra fyra mål i en och samma match. I slutet av andra perioden fick Österrike in ett tröstmål via Lukas Necesany men det hjälpte föga, innan slutsignalen ljöd skulle Kanada göra ytterligare fem mål.

Slutresultatet skrevs till hela 11-2 och Kanada har därmed fått en riktig drömstart på mästerskapet. Trots Bedards show, där han slog Wayne Gretzkys målrekord för 16-åringar från 1978, så verkade inte talangen sväva iväg allt för mycket.

– Men det är den andra matchen i turneringen. Jag försöker uppenbarligen att inte bli för hög på mig själv, sa forwarden till IIHF.com efter slutsignalen.

MATCHFAKTA 
Österrike – Kanada: 2-11 (0-5,1-1,1-5)
0-1, Kent Johnson (Perfetti, Power)
0-2, Lukas Cormier (Guenther, Greig)
0-3, Logan Stankoven (McTavish, Seeley)
0-4, Connor Bedard (Neighbours, Wright)
0-5, Connor Bedard (Desnoyers, Cuylle)
0-6, Connor Bedard (Desnoyers)
1-6, Lukas Necesany (Rohrer)
1-7, Cole Perfetti (Bourque)
1-8, Connor Bedard (Cuylle, Desnoyers)
1-9, Mason McTavish (Guenther, Guhle)
1-10, Mason McTavish (Seeley, Power)
1-11, Mavrik Bourque (Perfetti)
2-11, Mathias Bohm (Wallner, Reinbacher)
Skott: 22-64
Utvisningsminuter: 10-2

Nästa match för Kanada spelas natten mot torsdag då Tyskland står för motståndet. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här