Kanada ryktas ha inlett sitt lagbygge inför VM. 

Precis som Sverige har flertalet andra länder också börjat sina arbeten inför säsongens höjdpunkt, VM i Tjeckien. Samtidigt som Finland fått flertalet “tack men nej tack” från både Nordamerika och Schweiz har Tre Kronor fått två positiva besked och det ryktas även att Kanada inlett sitt lagbygge.

Det är TSN’s journalist Darren Dreger som skriver på X att Kanada plockar in Kyle Dubas, till vardags general manager i Pittsburgh, som får en liknande roll i landslaget under VM. 38-åringen har tidigare setts som något av en supertalang som ledare och klev in som general manager i Toronto 2018 efter att ha lyckats bli AHL-mästare med klubbens farmarlag.

Stjärnduo närmar sig VM

Förutom att förstärka upp på ledarsidan rapporterar Dreger även om att Kanada inlett sitt lagbygge. Det ska handla om två forwards som ska vara klara för spel i VM, Dawson Mercer och Jared McCann. Mercer kommer senast från sin tredje säsong i NHL med New Jersey där han noterades för 33 poäng på 82 grundseriematcher och nu ser 22-åringen ut att göra sitt andra VM, där debuten kom för två år sedan då Kanada tog silver.

Även för Jared McCann kan årets världsmästerskap bli hans andra, 27-åringen var nämligen med redan 2019 och precis som för Mercer slutade det hela med en silvermedalj. Forwarden gjorde sin debut i NHL med Vancouver redan för nio år sedan och flyttade sedan vidare till Florida och Pittsburgh men sedan 2021 är det Seattle som gäller och den här säsongen har han noterats för 62 poäng på 80 matcher.

Sedan tidigare är det officiellt att Kanada kommer att ledas av Doug Armstrong, till vardags i St Louis, som blir general manager medan Dubas och den tidigare stjärnan Rick Nash får uppdaget som assistenter till honom. Man har ännu inte gått ut med någon förbundskapten men förra året var det André Tourigny som hade den rollen, en tung säsong i Arizona gör dock att en hel del talar för att någon annan får chansen den här gången.

MER INFÖR VM: Joel Eriksson Ek öppnar för VM-spel 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här