Junior-VM kan visa sig bli en kamp både på och utanför isen. 

December närmar sig med stormsteg och så även en av säsongens höjdpunkter, i mellandagarna är det som vanligt dags för JVM att dra igång och där hoppas juniorkronorna vara med och slåss om medaljer. Senast mästerskapet spelades gjorde Sverige bra ifrån sig i gruppspelet men sedan blev det förlust efter att Finland lyckats vända 1-2 till 3-2 i tredje perioden.

Förutom att JVM är en riktig höjdare ute på isen så brukar det även utspelas en intressant kamp utanför densamma, de senaste åren har Sveriges Television och NENT Group delat på mästerskapet och det brukar diskuteras vilt kring vilken kanal som lyckats bäst med sin bevakning. En hel del talar för att det blir så även den här gången.

NENT GROUP

De senaste åren har NENT Group, med Viaplay och TV3 i spetsen, lyckats knyta till sig flertalet tunga sändningsrättigheter och när det kommer till JVM väljer man att använda sig av flera av landets mest populära reportrar och programledare. Bland experterna hittar vi välkända namn som Erik Granqvist och Håkan Södergren, men även Valentina Lizana Wallner som inte varit i den här rollen lika länge men som bland annat har tre SM-guld och spel i två olympiska spel på sin meritlista. I laguppställningen finns även Niklas Holmgren, en av landets mest färgstarka kommentatorer.

HELA NENT GROUPS TRUPP TILL JVM
Programledare – Niklas Jihde, Erica Carlsson
Kommentatorer – Niklas Holmgren, Robert Tennisberg
Experter – Håkan Södergren, Mattias Norström, Valentina Lizana Wallner, Erik Granqvist
Reporter – Jonathan Lindquist

SVT

Det har förmodligen inte undgått någon att Sveriges Television tappat rättigheterna till längdskidåkningens världscup men JVM är fortfarande något som man kan bevaka och precis som vanligt förväntas de matcherna kring nyår locka storpublik. Det vi kan notera är att SVT:s trupp till mästerskapet är betydligt mindre än NENT Groups, men man har en hel del rutin i form av kommentatorn Chris Härenstam som tillsammans med Jonas Andersson kommer sköta refererandet från matcherna. I studion blir det Dusan Umicevic som ska guida tittarna genom mästerskapet och till sin hjälp har han experterna Mikael Renberg och Håkan Loob – två tidigare storspelare som gjort totalt över tusen matcher i NHL. För att bevaka JVM på plats i Kanada finns Marie Lehmann, som har stor rutin från tidigare mästerskap av olika former och storlek.

HELA SVT:S TRUPP TILL JVM 
Programledare – Dusan Umicevic
Kommentator – Chris Härenstam
Experter – Håkan Loob, Mikael Renberg, Jonas Andersson
Reporter – Marie Lehmann

JVM äger rum mellan 26:e december – 6:e januari. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här