Sam Hallam gör flera ändringar i truppen inför helgens matcher i Karjala Tournament. 

Besvikelsen var stor efter att Tre Kronor inlett säsongens första turnering med att förlora på hemmaplan mot Tjeckien i en match där man låg under med 0-4 redan efter en kvart. Slutresultatet skrevs till 2-5 och inför dagens möte med Schweiz, som är det andra i Karjala Tournament, väljer förbundskaptenen Sam Hallam att göra flera ändringar.

Succéspelaren kallas in – talangen petas?

En ändring som Hallam väljer att göra är att kalla in målvakten Daniel Marmenlind som gjort succé i Malmö under hösten och som nu kan få chansen att debutera i Tre Kronor. 25-åringen har gjort en imponerande resa efter att ha spelat i Hockeyettan så sent som våren 2020 men som sedan dess hunnit med allsvenskt spel och nu är Uppsalasonen inne på sin tredje säsong i SHL. Att Marmenlind kallas in kan tyda på att Carl Lindbom – som tidigt blev utbytt mot Tjeckien – inte får förtroendet i dagens match.

Lagom till mötet mot Schweiz ansluter även Örebros Milton Oscarsson som inlett säsongen lovande och som nu kan få chansen att debutera i A-landslaget. 20-åringen kommer från ett händelserikt år där det blev spel i Junior-VM innan Chicago draftade honom i sjätte rundan vid sommarens draft.

Inför mötet mot Schweiz har Tre Kronor även meddelat att två spelare reser hem på grund av skadekänningar, det handlar om forwardsduon André Petersson och Jonathan Dahlén. Enligt spelarna själva ska det dock inte vara någon större fara och man hoppas snart kunna vara tillbaka på isen hemma med sina respektive SHL-klubbar.

– Jag fick problem med en muskel i början av veckan och det gav inte med sig. Det är otroligt tråkigt, men förhoppningsvis blir det bättre med lite vila, säger Petersson till Aftonbladet.

Motståndarkollen

Precis som Tre Kronor fick Schweiz en tuff start på Karjala, man föll mot Finland med 0-4 i en match där man egentligen hade en hel del av spelet men samtidigt förtvivlat svårt att ta vara på sina chanser. Det blev därför en ganska tung comeback för målvakten Reto Berra som inte spelat något i landslaget sedan VM förra året. Noterbart från matchen är även att den förväntade nyckelspelaren Sven Andrighetto hade fem skott på mål men att han aldrig lyckades överlista Christian Heljanko i den finska kassen.

Senaste nytt i det Schweiziska laget är att Grégory Hoffmann, som skadade sig under onsdagens träning, inte kan vara med i varken dagens eller söndagens match.

HÄR ÄR SCHWEIZ TRUPP INFÖR DAGENS MATCH

Målvakter
Reto Berra (Fribourg), Sandro Aeschlimann (Davos), Joren van Pottelberghe (Biel)
Backar
Fabian Heldner (Lausanne), Dean Kukan (Zürich), Dominik Egli (Davos), Tim Berni (Genéve-Servette), Tobias Geisser (Zug), Christian Marti (Zürich), Mirco Müller (Lugano), Simon de Coultre (Genéve-Servette)
Forwards
Calvin Thürkauf (Lugano), Andres Ambühl (Davos), Lino Martschini (Zug), Sven Andrighetto (Zürich), Christoph Bertschy (Fribourg), Fabrice Herzog (Zug), Marco Lehmann (Bern), Damien Riat (Lausanne), Sven Senteler (Zug), Sandro Schmid (Fribourg), André Heim (Ambrí-Piotta), Tanner Richard (Genéve-Servette), Dario Simion (Zug), Valentin Nussbaumer (Davos)

Dagens match startar 12:00 och kan ses på SVT play samt Kunskapskanalen. 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här