Förbundskaptenen Johan Garpenlöv har tagit ut sin trupp till säsongens första turnering och han ger ett nytt ansikte chansen. 

I förra veckan släpptes nyheten att Johan Garpenlöv ser slutet på sin tid som förbundskapten men innan det är dags att tacka för sig ska både VM och OS avverkas. Dessutom spelas som vanligt de olika turneringarna inför mästerskapen och idag har han släppt truppen som ska åka med Tre Kronor till Karjala Tournament i mitten av november.

Debutanten får chansen – stjärnduo saknas

I truppen återfinns en hel del väntade namn men även ett nytt, Garpenlöv ger nämligen backen Calle Själin chansen att debutera i Tre Kronor. 22-åringen debuterade i SHL redan för två år sedan men det är den här hösten som genombrottet kommit, Östersundssonen har bland annat noterats för elva poäng på sexton matcher vilket gör honom till en av ligans poängmässigt främsta backar.

Noterbart är att det redan står klart att Tre Kronor inte kommer kunna använda sig av spelare från Schweiz längre fram under hösten, därför ger man flertalet spelare därifrån chansen i Karjala – medans spelare från KHL kommer användas i större utsträckning vid ett senare tillfälle. Faktum är att det bara finns en spelare från Ryssland i truppen, målvakten Lars Johansson.

Det vi även konstatera är att flertalet potentiella VM-spelare inte finns med i truppen av olika anledningar, bland annat ska Linus Omark och Carl Söderberg ha tackat nej till att delta i turneringen som spelas 11-14 november.

HELA TRE KRONORS TRUPP TILL KARJALA TOURNAMENT
Målvakter
Lars Johansson (SKA St Petersburg)
Gustaf Lindvall (Skellefteå)
Backar
Christian Folin (Frölunda)
Calle Själin (Leksand)
Christian Djoos (Zug)
Henrik Tömmernes (Frölunda)
Jonathan Pudas (Skellefteå)
Emil Djuse (Rapperswil)
Forwards
Joakim Nygård (Färjestad)
Max Friberg (Frölunda)
Fredrik Olofsson (Oskarshamn)
Dennis Everberg (Rögle)
Daniel Viksten (Färjestad)
Anton Bengtsson (Rögle)
Pontus Holmberg (Växjö)
Anton Lander (Zug)
Carl Klingberg (Zug)
Jacob de la Rose (Färjestad)
Jesper Olofsson (Zürich)
Linus Johansson (Färjestad)
Mathias Bromé (Davos)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.