Förbundskaptenen Johan Garpenlöv väljer att sluta som förbundskapten efter säsongen. 

Efter lite drygt två år som förbundskapten kommer Johan Garpenlöv lämna uppdraget efter den här säsongen, det meddelade svenska ishockeyförbundet under torsdagen. 53-åringen från Stockholm tog över huvudansvaret för Tre Kronor 2019 och gjorde i våras sitt första mästerskap, då landslaget missade att ta sig vidare från gruppspelet i VM.

Meriterad – både på och utanför isen

Johan Garpenlövs tid i Tre Kronor blir därmed relativt kort, åtminstone om man räknar tiden som förbundskapten. Stockholmaren var nämligen med som assisterande förbundskapten redan i World cup 2004 och mellan 2016-19 hade han samma roll. Dessutom var Garpenlöv team manager 2010-12. Förutom åren som ledare har Johan även varit en del av Tre Kronor som aktiv, mellan 1989-97 var han bland annat med och vann dubbla VM-guld 1991 och 1992.

Förbundet är tydliga med att det är Garpenlöv som meddelat att han inte är tillgänglig för att förnya sitt kontrakt och att arbetet med att hitta en ersättare är inlett. Bland de hetaste kandidaterna nämns Roger Rönnberg (Frölunda) och Sam Hallam som lett Växjö till tre SM-guld där det senaste kom så sent som i våras. Vi på VMishockey.se kommer säkert få anledning att återkomma i ämnet.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här