En av VM:s största favoriter ser ut att ha hittat formen.

Styrkebesked av favoriten

För nästan precis en vecka sedan var det något av en kris i det hockeyälskande landet Kanada, landslaget hade nämligen inlett VM med två förluster – varav en mot lilla Lettland. Även i sin tredje match blev det förlust men sedan dess verkar förhandsfavoriten ha ryckt upp sig ordentligt.

Idag stod Italien för motståndet och det var aldrig något snack om vem som skulle vinna, redan efter knappt tolv minuters spel kunde Adam Henrique sätta 0-4 och där var matchen avgjord. Italien hade inte mycket att komma med men lyckades få till en reducering till 1-4 i början av andra perioden, men sedan svarade Kanada med ytterligare två mål och med ungefär tre minuter kvar av matchen kunde Brandon Pirri spika slutresultatet till 1-7.

Vinsten är Kanadas tredje raka och plötsligt lever hoppet om att nå kvartsfinal men det är fortfarande långt ifrån klart att laget ska ta sig till slutspelet. Inför den sista matchen har man nämligen samma poäng men sämre målskillnad än fyran Tyskland. Noterbart är att Kanada ska ta sig an Finland medan Tyskland möter USA i sista omgången som spelas på tisdag.