Tyskland åker till Kina med hopp om att åter stå för en stor skräll.

På grund av att NHL-spelare saknades redan i OS för fyra år sedan blev turneringen en väldigt öppen historia där fler nationer kunde hävda sig. Det blev inte minst Tyskland ett bevis på. Landet åkte till Sydkorea utan några större förväntningar på sig men lyckades ta sig hela vägen till final (bland annat efter att ha slagit ut Kanada i semin) där tillslut det ryska lagen blev en för svår motståndare.

Nu åker Tyskland till Kina med hopp om att stå för en ny skräll och man gör det med en trupp där flertalet spelare är bekanta för den svenska hockeypubliken.

Förväntade nyckelspelare i laget

Senast det begav sig kunde det tyska laget tryggt luta sig mot veteranen Christian Ehrhoff men den tidigare storbacken har lagt skridskorna på hyllan och nu är det mer fokus på det offensiva spelet. Bland de förväntade nyckelspelarna finner vi Dominik Kahun som var med i silverlaget för fyra år sedan vilket resulterade i ett nordamerikanskt äventyr med spel i fyra olika NHL-klubbar. Numera håller 26-åringen till i den Schweiziska ligan och i sina bästa stunder är forwarden fortfarande en spelare som håller hög internationell klass. Något han behöver visa även i OS om det ska bli en lyckad turnering för Tyskland.

Den tyska hockeypubliken hoppas även mycket på Tobias Rieder som spelade i NHL så sent som förra säsongen men som numera huserar i Växjö där han gjort succé under inledningen av säsongen. 29-åringen har gott om rutin men det här blir första gången som han får chansen i ett olympiskt spel. Samma sak gäller Skellefteås duo Stefan Loibl och Tom Kühnhackl som åker till Peking med gott självförtroende efter att ha inlett säsongen på ett relativt bra sätt.

I den tyska truppen ingår även Leksands tidigare succéspelare Daniel Pietta, samt den rutinerade backen Moritz Müller som gjort hela 19 (!) säsonger i Kölner Haie som huserar i den tyska högstaligan. På målvaktssidan är det en ganska öppen kamp mellan tre bra burväktare där Felix Brückmann varit hetast under inledningen av säsongen, men i förra vårens VM var det Mathias Niderberger som gjorde bäst ifrån sig så en hel del talar för att han får förtroendet mellan stolparna.

HELA TYSKLANDS OS-TRUPP
Målvakter
Danny aus den Birken
Felix Brückmann
Mathias Niederberger
Backar
Konrad Abeltshauser
Dominik Bittner
Marcel Brandt
Korbinian Holzer
Jonas Müller
Moritz Müller
Marco Nowak
Fabio Wagner
Forwards
Lean Bergmann
Yasin Ehliz
Dominik Kahun
Nico Krämmer
Stefan Loibl
Tom Kühnhackl
Marcel Noebels
Leo Pföderl
Mathias Plachta
Daniel Pietta
Tobias Rieder
Frederik Tiffels
David Wolf

Tror du att Tyskland blir ett lag att räkna med i OS-hockeyn? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här