Inför Sverige – Belarus i Hockey-VM

Efter den tunga premiären mot Danmark är det dags för Tre Kronor att försöka ta sin första seger i mästerskapet. Belarus står för motståndet och dem föll också i sin premiär, där blev det förlust mot Slovakien (2-5) efter att ha släppt in tre mål redan i första perioden.

De flesta var överens om att Sverige var stora favoriter inför mötet mot Danmark och så blir det även idag, Belarus är en motståndare som rent historisk brukar passa Tre Kronor bra. Naturligtvis finns det dock ett undantag som bekräftar regeln – OS i Salt Lake City 2002. Den gången stod Belarus (eller Vitryssland som man hette då) för en stor skräll genom att slå ut ett stjärnspäckat Sverige redan i kvartsfinalen.

Trots förlusten mot Danmark fanns det glädjeämnen, inte minst Carl Klingberg som stod för två mål och en överlag fin insats. I den matchen stod Viktor Fasth mellan stolparna men en hel del talar för att det blir Adam Reideborn som får förtroendet idag, vanligtvis brukar man ge flera av sina målvakter chansen att visa upp sig under gruppspelet.

TV-kanal & tid

Matchen visas på SVT1 (samt SVT play) med start 15:15, försnacket inleds 14:30 och matchen äger rum i Olympic sport centre.

Förväntningar på Sverige

Trots, eller kanske på grund av, gårdagens förlust mot Danmark är förväntningarna höga på Tre Kronor. Många räknar med att flertalet spelare kommer höja sig ett par nivåer och att spelet överlag kommer vara bättre. Noterbart från premiären var att den NHL-späckade förstakedjan med Rickard Rakell i spetsen lämnade matchen utan poäng och den trion kommer nog få extra många blickar på sig i dagens match.

Odds inför matchen

Precis som väntat är Sverige stora förhandsfavoriter även i dagens match, de flesta spelbolagen sätter Tre Kronor som säker segrare och ett exempel på det hittar vi hos Snabbare.com som erbjuder 1.10 vid svensk vinst. Skulle däremot Belarus vinna ger det mer än tio gånger pengarna, närmare bestämt 10.50.

Tidigare möten mellan lagen

Förutom den där matchen i OS för mer än tjugo år sedan brukar Belarus passa Tre Kronor ganska bra, senast lagen möttes var för lite drygt tre år sedan och då blev det en stabil seger med 5-0. Det har dock varit långt ifrån lika säkra vinster varje gång, vid ett flertal tillfällen har det blivit svensk vinst med uddamålet. Återstår att se om det blir så även idag.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här