Tre Kronor är ett steg närmare gruppsegern i VM.

Efter segern mot Frankrike för ett par dagar sedan var det ett Sverige fullt med självförtroende som tog sig an Danmark men man skulle få en besvärlig start på matchen. Redan efter knappt fyra minuters spel kunde danskarna ta ledningen genom Nicklas Jensen som gjorde sitt andra mål i turneringen, assisterad av Nikolaj Ehlers som precis som vanligt hade ett finger med i offensiven.

Första perioden var på inget sätt dålig ut svensk synvinkel, man hade det mesta av spelet och Danmark kom faktiskt bara till två avslut men trots det fick Tre Kronor nöja sig med att gå till pausvila med ett oavgjort resultat efter att Dennis Everberg hittat rätt. Ställningen hade inte bara med oskärpa i avsluten att göra utan även att den danska defensiven var tät och bra.

Inte perfekt – men bra nog

I andra perioden fortsatte Sverige att ha mycket av spelet och man kunde börja pusta ut när André Petersson satte ledningsmålen lite drygt halvvägs in i matchen efter att Danmark dragit på sig en utvisning. Ju längre matchen gick desto tydligare blev det att Tre Kronor var det bättre av lagen och i den avslutande perioden skulle man utöka ledningen ytterligare, först genom Lucas Raymond innan Carl Grundström kunde spika slutresultatet till 4-1 vilket gör att man fortsatt har chansen att vinna gruppen.

Den svenska insatsen i matchen var långt ifrån glimrande men ändå tillräckligt bra för att vinna och det var trots allt det som var viktigast. Det råder dock ingen tvivel om att man måste höja sig ett par snäpp i mötet mot USA där gruppsegern står på spel, något som kan bli av stor betydelse när det kommer till att få en gynnsam lottning i kvartsfinalen. I nuläget talar en hel del för att antingen Tjeckien eller Kanada kommer stå för motståndet, men med ett bra resultat mot USA skulle det kunna bli Lettland vilket på pappret ses som en enklare uppgift.