Kanada kan gå in i slutspelet med ett gott självförtroende. 

Det började lite trevande i premiären mot Storbritannien men under den gångna veckan har Kanada visat prov på ett allt bättre spel och i tisdagens gruppavslutning mot Tjeckien gav man ett nytt formbesked. Efter en mållös första period kunde man ta ledningen genom Dylan Cozens och när Brandon Hagel satte 3-1 kändes segern nära, men sedan klev Roman Cervenka in i handlingen.

Den rutinerade forwarden spelade först fram till Ondrej Palats reducering innan han själv kunde kvittera, med knappt två minuter kvar att spela. Det tvingade fram en förlängning, väl där klev Dylan Cozens fram och med sitt andra mål i matchen säkrade han segern och därmed även förstaplatsen i Grupp A. Något som gör att det mest troligt blir Slovakien som väntar i kvartsfinalen.

Noterbart är att Tjeckiens nya NHL-duo David Pastrnak och Pavel Zacha klev in i förstakedjan tillsammans med Roman Cervenka och mycket talar för att de båda Bostonspelarna kommer få en liknande roll i den kommande kvartsfinalen där det ännu är oklart vilka man får möta. Det är även värt att lyfta fram det faktum att Connor Bedard haft svårt att leverera, i dagens match blev det inga poäng och faktum är att supertalangen inte gjort någon poäng på de fyra senaste matcherna. Något som kan väcka ett frågetecken kring forwardens form inför slutspelet.

Höjdpunkter, Kanada – Tjeckien

MATCHFAKTA
Kanada – Tjeckien:
1-0 Dylan Cozens (Power, Paul)
1-1 Dominik Kubalik (Necas, Sedlak)
2-1 Dawson Mercer (Severson)
3-1 Brandon Hagel (Tavares, Dubois)
3-2 Ondrej Palat (Spacek, Cervenka)
3-3 Roman Cervenka (Necas, Spacek)
4-3 Dylan Cozens (
Skott: 26-22 (7-10,5-5,11-6,3-1)
Utvisningsminuter: 8-4
Publik: 17314 (02 Arena, Prag)

DAGENS RESULTAT I ISHOCKEY-VM

Frankrike – Tyskland: 3-6
Österrike – Storbritannien: 2-4
Kanada – Tjeckien: 4-3 efter förlängning
Lettland – USA: 3-6
Sverige – Slovakien (20:20)
Finland – Schweiz (20:20)

MER OM VM: Inför Tre Kronors gruppavslutning mot Slovakien 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här