En söndag i hockeyns tecken rundas av med två kvällsmatcher, där den ena är mötet mellan Danmark och Schweiz. Vi guidar dig till hur du enklast kan streama matchen och presenterar även oddsen inför matchen.

 1. Unibet Livestream

  Såhär streamar du VM 2024

  1. Klicka på knappen ovan och skapa ett konto på 1 min hos Unibet.

  2. Sätt in 100 kr med t.ex. Swish eller Trustly.

  3. Klart! Nu kan du börja streama alla VM-matcher. Pengarna du har satt in kan du spela för på valfri match!

  Alla regler och villkor

Streama Danmark-Schweiz gratis

Kvällens match sänds på TV10 vilket gör att relativt få svenskar har tillgång till matchen. Om du däremot inte har tillgång till kanalen så finns också möjligheten att streama matchen på Viaplay, i antingen appen eller webben på såväl mobil som surfplatta

Under Ishockey-VM är det  TV6 och TV10 som sänder de flesta matcherna vilket gör att inte lika många svenskar som tidigare har tillgång till matcherna genom rutan. Då finns istället möjligheten att streama matcherna genom antingen Viaplay eller ett spelbolag, där det sistnämnda alternativet är det klart billigaste.

Odds inför matchen

Kvällens möte är på förhand en ganska öppen historia mellan två lag som tagit stora steg framåt de senaste åren. Schweiz ligger dock en bit före Danmark och är därför knapp favorit, något som många spelbolag verkar vara eniga om.

Oddsen just nu

Betsson
5.55
Danmark
4.25
Oavgjort
1.52
Schweiz
Till Betsson

Odds kan ändras. Oddsen senast uppdaterade kl 17.12 den 15/5.

TV-kanal och tid

Matchen sänds på TV10 och startar kl 19:20 svensk tid. Sändningen börjar 10 minuter tidigare, kl 19:10, för dig som är intresserade av försnacket.

Matchen är den sista som spelas under söndagen, samtidigt som pucken släpps spelas även mötet mellan Tre Kronor och Tjeckien.

Aktuellt inför Danmark-Schweiz

Schweiz räknas som favorit inför kvällens drabbning och kommer med en färsk seger i premiären mot Italien i bagaget. I den matchen klev flera av lagets stjärnor fram, bland annat Nico Hischier som stod för ett av målen i 5-2 segern. Forwarden är utan tvekan en av spelarna som det danska försvaret behöver hålla ett extra öga på.

Danmark är underdog i kvällens match men vann faktiskt också sin premiär, laget krossade Kazakstan med hela 9-1 efter att Joachim Blichfeld gjort tre av målen. I samma match noterades även Malmöbacken Markus Lauridsen för hela fyra assist, vilket gör att han toppar poängligan inför dagens matcher.

Det är även värt att lyfta fram målvakten Sebastian Dahm som stod för en väldigt fin insats i premiären, där det bland annat blev 25 räddningar. Den rutinerade keepern gjorde VM-debut redan 2009 och har varit med och sett landslagets utveckling genom åren.

När jag först kom med i laget var tredje och fjärde kedjan fortfarande lite långt borta från topplagen, och vi hade det tufft. Men nu tror jag att även vår fjärdekedja kan spela mot topplagen. Det är den största skillnaden, säger Dahm till IIHF.com inför kvällens match.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.