Tre Kronors trupp får förstärkning inför Hockey-VM i Lettland

Den här veckan står Carlsson Hockey Games på agendan för det svenska landslaget men blicken är inställd på nästa veckans VM-premiär mot Danmark. Med anledning av det har förbundsledningen kontakt med ett flertal spelare borta i NHL och under onsdagskvällen kom beskedet att Rickard Rakell väljer att tacka ja till VM-spel.

Stark säsong i ett blekt Anaheim

Säsongen 20/21 går inte till historien som en av Anaheim Ducks bästa, snarare tvärtom. Laget missar slutspel för tredje säsongen i rad vilket gör att många spelare blir aktuella för VM. Trots att det gått ganska tungt för Anaheim så har Rakell gjort en relativt stark säsong, 28-åringen slutade tvåa i lagets interna poängliga och noterades för flest assist av samtliga spelare i laget – närmare bestämt 19 stycken.

Forwarden är i sluttampen på sin åttonde säsong i NHL och han har i stort sett varit ordinarie under hela den perioden, säsongen 13/14 blev det drygt 40 matcher i AHL men sedan dess har Anaheim förlitat sig på svensken som blivit allt viktigare för lagets offensiv. Något han inte minst visade säsongen 17/18 då han stod för 34 mål och totalt 69 poäng i grundserien.

En guldmakare av rang

Rickard Rakell har inte varit med i landslaget så mycket men kan ändå skryta med flera tunga meriter, han var en del av det talangfulla laget som vann U20-VM 2012 och vid sitt enda senior-VM, 2018 – blev det guld. I mästerskapet stod Rakell för hela 14 poäng och förutom en guldmedalj runt halsen fick han även en plats i All star team.

Sedan tidigare står det klart att forwarden även får med sig lagkamraten Isac Lundeström till VM och för hans del blir det första mästerskapet. Återstår att se om Rakells guldkänsla kan smitta av sig.

FAKTA: NHL-spelarna som tackat ja till VM
Isac Lundeström (Anaheim)
Rickard Rakell (Anaheim)
Marcus Sörensen (San Jose)
Adrian Kempe (Los Angeles)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här