Den ryska invasionen av Ukraina fortsätter att få sportsliga konsekvenser. 

Det är ingen hemlighet att Rysslands pågående offensiv i Ukraina har börjat sätta sina spår även inom idrottens värld. De senaste dagarna har vi rapporterat om att Ryssland inte får vara med i Beijer Hockey Games som ska spelas i våras och det internationella ishockeyförbundet har även tagit beslutet att man inte ska vara med i VM. Dessutom har allt fler spelare börjat ta ställning i frågan.

Så sent som igår meddelade Geoff Platt att han lämnat Salavat Yulaev Ufa för att istället avsluta säsongen i en annan klubb (som ännu icke blivit offentliggjord). Dessutom har även landsmannen Shane Price, som också representerar Belarus, brutit med Yekaterinburg för att flytta ned till Schweiz där spel i Lugano väntar.

Guldhjältarna lämnar KHL

Det är inte bara spelare från Belarus som tagit beslutet att ta ställning, idag har Markus Granlund meddelat att han lämnar sin ryska klubb och därmed tappar Ufa sin poängkung. Granlund var med och spelade hem ett historiskt OS-guld till Finland så sent som för ett par veckor sedan och flera i guldlaget har också lämnat KHL de senaste dagarna. Tidigare har nämligen Jokerit gått ut med att man hoppar av KHL-slutspelet vilket gjort att deras spelare sett sig om för att avsluta säsongen på andra ställen, däribland guldhjälten Hannes Björninen som ansluter till Pelicans. Totalt har hela sexton spelare lämnat Jokerit för nya äventyr och mycket talar för att ytterligare några hinner skriva på för andra klubbar innan säsongen är över.

FAKTA: Spelare som lämnat KHL de senaste dagarna
Markus Granlund, Salavat Yulaev Ufa -> klubb ej klar
Geoff Platt, Salavat Yulaev Ufa -> klubb ej klar
Shane Price, Avatomobilist Yekarerinburg -> Lugano
Nick Shore, Sibir Novosibirsk -> klubb ej klar
Andy Miele, Torpedo Nizhny Novogorod -> Lausanne
(I fallet med Jokerit så hoppade man av KHL-slutspelet innan spelarna valde att lämna) 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.