Svenska ishockeyförbundet ger Ryssland kalla handen. 

Det kan svänga fort i hockey,  bara för ett par veckor sedan tog sig Ryssland till sin andra raka OS-final efter att bland annat ha besegrat Tre Kronor i semifinalen. Nu ser läget annorlunda ut. De senaste dagarnas händelser där Ryssland invaderat Ukraina har gjort att Johan Garpenlöv valt att inte coacha mot något ryskt lag och nu går svenska ishockeyförbundet vidare på samma linje.

I nuläget är det oklart om internationella ishockeyförbundet kommer låta Ryssland vara med i vårens VM, men idag kom beskedet att landslaget inte är välkomna att delta i Beijer Hockey Games som äger rum i början av maj. Det meddelade svenska ishockeyförbundet via ett pressmeddelande.

– Den ryska invasionen av Ukraina är en fruktansvärd situation, och vi inom ishockeyvärlden står helt bakom Ukrainas folk. Att bjuda in ett ryskt landslag i ishockey till Euro Hockey Tourturneringarna i Stockholm, Helsingfors och Prag är därför helt otänkbart i nuläget, säger Anders Larsson, ordförande i svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet berättar man vidare att även de andra deltagande länderna är eniga om beslutet, vilket med största sannolikhet kommer innebära att Ryssland även portas från Czech Hockey Games som spelas i slutet av april. Nu inleds arbetet med att hitta en ersättare som kan göra att man ändå kan spela turneringarna som planerat.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här