Tre Kronor ser ut att få förstärkning inför gruppspelets avslutande matcher.

Efter gårdagens seger mot Storbritannien råder det positiva vindar kring Tre Kronor, enligt uppgifter till Hockeynews.se ska VM-laget vara på väg att förstärkas med inte mindre än tre spelare från NHL. Trion det handlar om är Linus Ullmark, Marcus Pettersson och Jacob Peterson. I nuläget är inget officiellt men den senare kommenterades av förbundskaptenen Johan Garpenlöv efter gårdagens match.

– Det är en skicklig spelare som har en tillbakadragen roll i Dallas men som jag ändå tycker har gjort det riktigt bra, säger Garpenlöv till Viaplay.

Guldspelarens genombrott

Just Jacob Peterson kommer från en minst sagt händelserik säsong, efter att ha gjort succé i bland annat Färjestad värvades forwarden till Dallas och där har 22-åringen spelat till sig en ordinarie plats. I grundserien noterades Lidköpingssonen för 17 poäng varav tolv mål, dessutom har det blivit fem poäng på sex matcher i klubbens farmarlag. Peterson har inte spelat något med Tre Kronor men har ändå fina meriter, säsongen 18/19 hjälpte han Frölunda till att vinna SM-guld och ett år senare blev det även seger i Champions Hockey League.

En stjärna i storklubben

Marcus Pettersson gjorde en något överraskande flytt till NHL 2017 efter att endast ha gjort två säsonger i SHL med Skellefteå men den defensivt skickliga backen visade sig ha det som krävdes för att spela i världens bästa liga. Sedan flytten från Anaheim till Pittsburgh har 26-åringen varit ordinarie i ett av ligans bästa lag och den här säsongen noterades han för totalt 21 poäng, varav två i slutspelet.

Pettersson är numera en given pjäs i storlagets defensiv och det får man även säga att Linus Ullmark är. Målvakten har på senare tid fått ett stort förtroende i Boston och flytten från Buffalo inför säsongen verkar ha blivit lyckad. 28-åringen spelade drygt hälften av matcherna i grundserien och har fått allt mer stjärnstatus, vilket ett mångmiljonkontrakt som sträcker sig över säsongen 24/25 är ett bevis på. Klubben vill utmana om Stanley cup och Ullmark är en del i satsningen.

MER OM VM: Stjärnan ansluter till Tjeckiens VM-lag 
Svensk seger mot Storbritannien 
Spelarna som imponerat mest i VM

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här