Tre Kronor hade inga problem att ta sin tredje raka seger i ishockey-VM.

Efter segrar mot först Österrike och sedan Tjeckien stod Storbritannien på tur för Sverige och det blev, precis som väntat, den hittills enklaste uppgiften i ishockey-VM. Redan efter tretton sekunder spel kunde Rasmus Asplund ge Sverige ledningen vilket blev en försmak av en riktigt stark inledande period.

Dahlins formbesked

I de inledande matcherna har Rasmus Dahlin varit något av ett frågetecken men ikväll visade stjärnbacken sin klass, först hade han ett finger med i Asplunds ledningsmål och efter lite drygt tretton minuters spel kunde han med sitt första mål i VM utöka till 4-0. Den trygga svenska ledningen blev än tryggare med fem sekunder kvar av perioden när Dahlin hittade fram till Rasmus Asplund som kunde sätta kvällens andra och mästerskapets fjärde mål.

I andra perioden var ytorna mindre och Sverige skapade inte riktigt lika många chanser som under inledningen av matchen, vilket starkt bidrog till att publiken i Tampere Deck Arena inte fick se några mål. Faktum var att Storbritannien stod upp på ett bra sätt, trots att läget såg dystert ut. Kanske var det så att de svenska spelarna redan börjat blicka mot morgondagens rivalmöte mot Finland?

Drygt halvvägs in i kvällens tredje akt kunde det brittiska försvaret inte hålla uppe ett tillräckligt bra sätt, man klarade visserligen ett boxplay men kort därefter kunde Anton Bengtsson utöka till 6-0 men kvällens andra mål. Noterbart var att Oskar Lang noterades för en assist vilket är forwardens första poäng hittills i mästerskapet. I slutskedet var Storbritannien nära att få till ett tröstmål men Magnus Hellberg lyckades reda ut situationen och Tre Kronor tar därmed VM:s tredje raka seger efter slutresultatet 6-0.

Sverige – Storbritannien: 6-0 (5-0,0-0,1-0)
1-0, Rasmus Asplund (Kellman, Dahlin)
2-0, Joakim Nordström (Larsson, Bemström)
3-0, Anton Bengtsson (Bromé)
4-0, Rasmus Dahlin (Pudas, Bengtsson)
5-0, Rasmus Asplund (Kellman, Dahlin)
6-0, Anton Bengtsson (Lang, Tömmernes)
Skott: 38-16