Vi summerar ishockey-VM:s inledande dagar med att ta en titt på vilka spelare som imponerat extra mycket. 

Trots att ishockey-VM i Finland bara pågått några få dagar finns det redan flertalet spelare som stuckit ut lite extra, på ett positivt sätt vill säga. En hel del kring det svenska laget har handlat om vilka spelare som tackat nej till att vara med i VM vilket gör det lätt att glömma de som faktiskt är med och bidrar.

Rasmus Asplund

En del sitter och är besvikna att Buffalos främste svenska målgörare valde att förlänga säsongen med spel i VM, men i Victor Olofssons frånvaro har en annan spelare klivit fram. Rasmus Asplund stod för lovande insatser redan i Beijer Hockey Games och den fina formen tycks hålla i sig. Efter en fullt godkänd premiär mot Österrike stod forwarden för två mål i gårdagens seger mot Tjeckien, vilket gör att han toppar den interna skytteligan.

Marcus Högberg

Visst, Österrike var på förhand kanske ingen vidare utmaning men en premiär är alltid en premiär och Tre Kronor hade stundtals problem att luckra upp alplandets defensiv. Då var det tur att man hade en stabil sista utpost som ändå skapade trygghet i egen zon. På förhand har det varit ganska oklart vilken målvakt Sverige ska satsa på i VM, Magnus Hellberg har ett finare CV men Högberg fick chansen i premiären och tog den verkligen. Ett bevis på det är att 27-åringen ligger trea i turneringens målvaktsliga, med den fina räddningsprocenten 95.00.

Erik Gustafsson

På pappret har Tre Kronor bättre backar som förväntas kliva fram, men hittills är det Gustafsson som tagit för sig mest. Den rutinerade stockholmaren stod för en stabil insats i premiären där han spelade fram till ett av lagets mål, och i gårdagens seger mot Tjeckien stod 30-åringen för ytterligare två assist. Något som starkt bidrar till att han är på god väg att slå sitt personliga poängrekord i VM-sammanhang från 2019, då det blev fyra poäng på åtta matcher.

Lucas Wallmark

Wallmark har de senaste veckorna blivit svenska folkets favoritspelare efter att han på ett tydligt sätt tagit avstånd till rysk hockey men forwarden har även levererat ett fint spel vilket också är glädjande. I vinterns olympiska spel blev det som bekant succé och den fina formen ser ut att hålla i sig, i gårdagens match stod Wallmark för två assist och det första målet kan mycket väl komma i morgondagens möte mot Storbritannien.

Mathias Bromé

Vi avslutar med en spelare som också inlett VM på ett minst sagt övertygande sätt. Efter en riktigt stark säsong nere i Schweiz har Bromé kommit till VM som en möjlig joker och de inledande insatserna i Finland har lovat gott. I premiären spelade forwarden fram till ett mål och igår blev det både mål och assist från 27-åringens klubba. Man kan förstå att Örebros supportrar sitter och gnuggar händerna, Bromé ska som bekant återvända till klubben där det blev succé 2019-20.

Vilken spelare i Tre Kronor tycker du har övertygat mest hittills? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här