Det blev en svängig tillställning när Tre Kronor jagade andra raka segern i ishockey-VM.

Efter en relativt stabil premiär mot Österrike ställdes Tre Kronor på prov i kvällens möte mot Tjeckien, som också vann sin premiär. Tjeckerna fick även något av en drömstart på matchen efter att veteranen David Krejci gett laget ledningen redan i den sjätte matchminuten. Trots ett tidigt underläge stod Sverige för en överlag bra period och med mindre än en minut kvar att spela kunde Rasmus Asplund sätta kvitteringspucken.

Svensk effektivitet

I premiären mot Österrike var Tre Kronor stundtals väldigt ineffektiva, men i kvällens match fungerade det offensiva spelet bättre. I andra perioden fick laget fart på pucken och under några lyckade minuter kunde man gå från 1-1 till 4-1, mycket tack vare Erik Gustafsson som noterades för dubbla assistpoäng. Där och då såg läget dystert ut för Tjeckien men i slutet av perioden kunde man få till en reducering som skulle skapa en fortsatt oviss utgång på matchen.

Tredje perioden blev inte lika målrik men efter knappt fem minuters spel kunde Anton Bengtsson utöka den svenska ledningen till 5-2 vilket skulle visa sig bli avgörande för matchen. Tjeckien skulle visserligen lyckas göra ytterligare en reducering men närmare än så och Sverige vinner därmed matchen med 5-3, vilket gör att man fortsatt är obesegrade i VM.