De regerande mästarna gör sig redo för att försvara guldet. 

De olympiska spelen i Peking omgärdas av en hel del frågetecken på herrsidan men på damsidan ser allt ut att gå som planerat och nu står det klart hur USA kommer ställa upp i turneringen. Laget åker till Kina som regerande mästare efter att ha besegrat Kanada på straffar i Pyeongchang för fyra år sedan och man gör det med en trupp där flertalet spelare finns kvar även den här gången.

Rutinerade stjärnor

USA räknas som en av de största förhandsfavoriterna och man åker till OS med ett väldigt starkt lag där det kryllar av rutinerade spelare som har imponerande meritlistor. Ett exempel på det är backen Megan Bozek, hon var visserligen inte med i guldlaget men har bland annat fyra VM-guld på sitt CV. Dessutom har 30-åringen blivit rysk mästare och vid två tillfällen har hon även vunnit collegemästerskapen hemma i USA.

Med i truppen finns även fixstjärnan Kendall Coyne Schofield som vunnit hela sex VM-guld och som hade en stor del i det senaste OS-guldet. 29-åringen anses vara en av damhockeyns främsta genom tiderna och blir en nyckelspelare i jakten på att försvara guldet från Sydkorea för fyra år sedan.

Noterbart är dock att man får klara sig utan Jocelyne Lamoureux som vann den interna skytteligan i Pyeongchang men som tackade för sig efter turneringen. I hennes frånvaro får andra kliva fram men det borde inte bli ett problem med tanke på att truppen är fylld till bredden med riktigt skickliga spelare. Allt talar för att USA blir att räkna med även den här gången.

USA:S TRUPP TILL OS I PEKING 
Målvakter 
Nicole Hensley
Maddie Rooney
Alex Cavallini
Backar 
Savannah Harmon
Caroline Harvey
Megan Keller
Cayla Barnes
Megan Bozek
Jincy Dunne
Lee Stecklein
Forwards
Alex Carpenter
Jesse Compher
Kendall Coyne Schofield
Brianna Decker
Amanda Kessel
Hilary Knight
Abbey Murphy
Kelly Pannek
Abby Roque
Hayley Scamurra
Hannah Brandt
Dani Cameranesi
Grace Zumwinkle

Tror du att USA kan försvara OS-guldet? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här