Nu står det klart vilka som ersätter Ryssland i Beijer Hockey Games. 

Några dagar efter att Ryssland inlett sin invasion i Ukraina togs beslutet att landets hockeylandslag inte skulle få vara med i varken VM eller vårens turnering i Stockholm, Beijer Hockey Games, som äger rum i början av maj månad. Nu är arbetet med att hitta en ersättare klart och valet föll på Schweiz, som därmed får chansen att slipa på formen inför VM.

– Schweiz har de senaste åren etablerat sig på en hög internationell nivå med goda resultat i mästerskap och vi väntar oss bra hockeymatcher i Avicii Arena i början av maj, säger Olof Östblom, tävlingschef för Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

“En stor ära”

För Schweiz är det här ett steg i rätt riktning, de senaste åren har landet lyckats bra i både OS och VM men fått nöja sig med mer eller mindre betydelselösa träningslandskamper under vintern. Nu får man chansen att mäta sig mot tre av Europas främsta landslag och med en färsk kvartsfinal från OS med sig i ryggen borde Schweiz kunna bjuda på bra motstånd.

– Inbjudan är en stor ära och var också möjlig tack vare våra goda relationer med de andra nationella förbunden
, säger Schweiziska ishockeyförbundets Lars Weibel till swisshockeynews.ch

Spelschema i Beijer Hockey Games
5:e maj
Tjeckien – Sverige (Stockholm)
Finland – Schweiz (Tammerfors)
7:e maj
Finland – Tjeckien (Stockholm)
Sverige – Schweiz (Stockholm)
8:e maj
Schweiz – Tjeckien (Stockholm)
Sverige – Finland (Stockholm)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här