Det händer anmärkningsvärda saker i Kanadas VM-läger. 

Om bara några få dagar inleds Ishockey-VM i Tjeckien där Kanada är en av förhandsfavoriterna och man har byggt ett imponerande lag som har siktet inställt på att spela hem guldet men nu har det börja hända en del intressanta saker som skapat diskussioner på hemmaplan.

Talangerna nobbas

En av snackisarna när VM-truppen presenterades var den pigga satsningen på unga och lovande spelare, med supertalangen Connor Bedard i spetsen såg Kanadas trupp ut att kunna bli en av de yngsta i turneringen och många var positiva att framtidens stjärnor skulle få chansen att visa upp sig. Nu har förbundsledningen dock valt att göra en del ändringar, bara ett par dagar innan premiären mot Storbritannien.

Bedard och några andra unga spelare är kvar i truppen men man väljer att skicka hem Adam Fantilli som valdes som trea i förra årets draft och som gjort en imponerande debutsäsong i Columbus Blue Jackets. Dessutom får han sällskap på planet av supertalangen Macklin Celebrini som de flesta tror kommer väljas först av alla i sommarens draft. Att den unga och talangfulla duon skickas hem har väckt en del uppmärksamhet i det hockeytokiga landet och de båda spelarna får därmed vänta på att få chansen att spela tillsammans i landslaget.

Samtidigt som två spelare lämnar truppen plockar Kanada in en trio betydligt mer rutinerade spelare i form av Brandon Hagel, Nick Paul och Pierre-Luc Dubois som därmed får chansen att avsluta säsongen med ett världsmästerskap.

 MER INFÖR VM: Här är Finlands VM-trupp 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här