USA har presenterat sin trupp till VM. 

Samtidigt som flertalet länder i Europa fortfarande spelar matcher i hopp om att en möjlig VM-trupp ska utkristallisera sig har det börjat hända saker i Nordamerika. Kanada ryktas ha flertalet spelare klara för VM och under onsdagen presenterade USA hur den preliminära truppen kommer att se ut. Precis som hos alla de andra landslagen hålls dörren öppen för eventuella förstärkningar.

– Djupet i vårt urval av spelare återspeglas i vårt lag och vi är glada över gruppen vi har för att representera vårt land på VM. Vi har en fantastisk blandning av erfarenhet och ungdom och de flesta av våra spelare har representerat USA tidigare och vet vad som krävs för att bli framgångsrika i ett världsmästerskap, säger general managern Chris Clark till Team USA:s hemsida.

Tre spelare att hålla ögonen på i USA:s trupp

  1. Jake Guentzel. I nuläget saknar USA en fixstjärna men man har många spelare som är etablerade i världens bästa liga och i Guentzel har man en offensivt skicklig forward som dessutom vunnit Stanley cup. 28-åringen har som bäst gjort hela 84 poäng i grundserien (21/22) och den här vintern noterades han för 36 mål innan Pittsburghs säsong oväntat tog slut redan innan slutspelet. Kommer vara en nyckelspelare i VM.
  2. Connor Garland. USA har, precis som Clark sa, en bra blandning av rutin och talang där en spelare som Garland ska stå för erfarenheten. 27-åringen har nyligen avslutat sin femte säsong i NHL och borde komma till VM med ett gott självförtroende efter att ha gjort 46 poäng på 81 matcher i grundserien med Vancouver. Har tidigare även representerat Arizona och stod för hela tretton poäng när USA tog VM-brons 2021.
  3. Cutter Gauthier. Om Garland står för rutinen får Gauthier vara en av spelarna som bidrar med talang. 19-åringen spelar fortfarande i collegeligan men kommer förmodligen få chansen i NHL till hösten, vilket gör att VM kan bli ett bra sätt att visa upp sig för Philadelphia som valde honom som nummer fem i förra sommarens draft. Har tidigare imponerat i både U18 och JVM och nu är det dags att ta det sista steget. Kan mycket väl bli något av en joker i VM.

HÄR ÄR USA:S VM-TRUPP

Målvakter

Casey DeSmith (Pittsburgh)
Cal Petersen (Ontario Reign)
Drew Commesso (Boston University)

Backar

Connor Mackey (Arizona)
Dylan Samberg (Winnipeg)
Scott Perunovich (Springfield)
Nick Perbix (Tampa Bay)
Ronnie Attard (Lehigh Valley Phantoms)
Henry Thrun (San Jose)
Lane Hutson (Boston University)

Forwards

T.J Hynan (Ontario Reign)
Alex Tuch (Buffalo)
Connor Garland (Vancouver)
Jake Guentzel (Pittsburgh)
Samuel Walker (Iowa Wild)
Nick Bonino (Pittsburgh)
Cutter Gauthier (Boston College)
Matt Coronato (Harvard University)
Carter Mazur (University of Denver)
Drew O’Connor (Pittsburgh)
Anders Bjork (Chicago)
Lake Tuch (Boston University)
Sean Farrell (Harvard University)

USA har ett genrep inför VM mot Tyskland på tisdag innan premiären mot Finland som spelas nästa fredag.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.