Tre Kronors VM-trupp fortsätter att ta form. 

Den senaste tiden har vi rapporterat om att förbundskaptenen Sam Hallam börjat bygga sin trupp inför VM som inleds nästa vecka och idag kom nya besked kring lagbygget. Senast in i truppen är målvakten Jesper Wallstedt samt backen Patrik Nemeth, som båda spenderat säsongen i Nordamerika. Nemeth kliver in i VM medan Wallstedt finns med redan i Czech Hockey Games där han tar över Jacob Johanssons plats.

En efterlängtad debut

Det har tagit sin lilla tid men nu är det alltså dags för Patrik Nemeth att få göra debut i Tre Kronor. Backen var sedd som en av landets mest lovande på positionen för ungefär tio år sedan och stod för fem poäng när Juniorkronorna lyckades vinna JVM-guld 2012. Några månader senare flyttade stockholmaren till USA för att försöka slå sig in i Dallas men under de kommande fem åren skulle han pendla mellan NHL och farmarligan, innan det slutligen blev en flytt till Colorado 2017.

Sedan dess har 31-åringen även hunnit representera New York Rangers och Detroit men den här säsongen har spenderats i Arizona där Nemeth noterades för fem poäng på 75 matcher, vilket belönas genom att han nu kommer få göra debut i Tre Kronor.

Talangens chans

Samtidigt som Nemeth får göra debut i VM kommer även Jesper Wallstedt göra sitt första mästerskap med landslaget, det efter en händelserik säsong. Förra vintern gjorde 20-åringen succé i Luleå och var även Juniorkronornas förstemålvakt i JVM, vilket resulterade i Minnesota plockade över honom förra hösten. Väl på plats i USA var siktet inställt på att slå sig in i NHL-klubben direkt men istället flyttades Wallstedt till farmarlaget i Iowa, där han spenderat hela säsongen och spelade totalt 40 matcher.

Konkurrensen på målvaktssidan i Minnesota gjorde att NHL-debuten fått vänta men VM kan bli en chans för den lovande keepern att visa hur bra han är. Dessutom kan klubben fokusera mer på hans insats eftersom man nyligen åkte ut ur slutspelet, vilket i sin tur gjorde ett antal andra svenska spelare aktuella för VM. Det vi redan vet är att forwarden Joel Eriksson Ek är skadad och därför inte kommer kunna vara med i VM.

SVENSKARNA I MINNESOTA 

Målvakt
Filip Gustavsson
Backar
Jonas Brodin
John Klingberg
Forwards
Marcus Johansson
Joel Eriksson Ek
Gustav Nyquist
Oskar Sundqvist

MER OM TRE KRONOR: Här är truppen till Czech Hockey Games

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här