Den Kanadensiska dominansen är tydlig i OS-turneringens All-Star Team.

Strax innan finalen mellan Kanada och USA gick turneringen ut med vilka spelare som tagit plats i All-Star laget och det fanns en tydlig röd tråd. Kanada fick med hela fyra spelare, bland annat Sarah Nurse som vann turneringens poängliga på hela 18 poäng. För svensk del blev ingen spelare uttagen men den som var närmast var målvakten Emma Söderberg som storspelade under gruppspelet.

OS-TURNERINGENS ALL-STAR TEAM

Målvakt – Klara Peslarova (Tjeckien)
Kanadensiskan Ann-Renée Desbiens dominerade visserligen i finalen mot USA men trots det känns det helt rättvist att Peslarova får ta emot priset som turneringens främsta målvakt. Tjeckiskan storspelade i gruppspelet där det bland annat blev 27 räddningar mot Damkronorna. Efter att ta tagit sig vidare till slutspelet föll laget i kvartsfinalen mot USA men väl där visade 25-åringen sin klass – med hela 55 räddningar höll hon kvar Tjeckien i matchen, det stod faktiskt 1-1 en bra bit in i tredje perioden.

Backar – Claire Thompson (Kanada) och Jenni Hiirikoski (Finland)
På backplats bjuds det inte på några större överraskningar, både Thompson och Hiirikoski var topprankade redan inför turneringen och har motsvarat de högt ställda förväntningarna. Thompson har haft stor del i Kanadas OS-guld och stod bland annat för en assist i finalen mot USA, ett knappt dygn tidigare assisterade Hiirikoski till det sista målet när Finland bärgade bronsmedaljen. Finskan noterades totalt för fem poäng på sju matcher medan Thompson stod för hela tretton poäng, varav elva assist.

Forwards – Sarah Nurse (Kanada), Marie-Philip Poulin (Kanada) och Brianne Jenner (Kanada)
Den kanadensiska dominansen i turneringen blir extra tydlig när vi tar en titt på vilka forwards som tar plats i All-star laget, samtliga kommer nämligen från guldlaget. Sarah Nurse har varit bra under stora delar av turneringen och tog hem hela poängligan efter att bland annat ha noterats för hela tretton assist.

Att det blev guld kan man till stor del tacka Marie-Philip Poulin för, forwarden stod för två mål i finalen och är utan tvekan en av turneringens bästa spelare. Bäst av alla är dock, enligt juryn, lagkamraten Brianne Jenner som får ta emot utmärkelsen som MVP. Det känns långt ifrån överraskande med tanke på att 30-åringen vann skytteligan efter att bland annat ha gjort tre mål i kvartsfinalen mot Damkronorna. Forwarden är en av världens bästa spelare och med dubbla guld i både OS och VM är Jenner en av den moderna hockeyns mest dominanta. Får vi se henne under de olympiska ringarna även om fyra år?

Vem tycker du var turneringens bästa spelare?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här