Nu står det klart hur Sverige ställer upp i årets sista turnering. 

Året närmar sig sitt slut men det är fortfarande mycket hockey kvar som ska spelas och ungefär en vecka innan jul är det dags för Tre Kronor att göra årets sista insats när Channel One Cup i Ryssland går av stapeln.

Under eftermiddagen presenterade förbundskapten Johan Garpenlöv vilka spelare som ska åka med till Moskva och truppen består av spelare från SHL och KHL, tillskillnad från den senaste turneringen där man använde sig mer av spelare från Schweiz. Ett av de mest uppmärksammade namnen i truppen hittar vi i form av Dmytro Timashov, som spenderat de sju senaste säsongerna i Nordamerika men som värvades till Brynäs i slutet av oktober och som hunnit med att göra fem poäng på sju matcher. Noterbart är att matcherna i Ryssland blir forwardens första med landslaget.

Möjliga VM-spelare?

Det mesta tyder fortfarande på att Tre Kronor kommer kunna använda sig av spelare från NHL i OS men i VM är det större chans (eller risk, beroende på hur man ser på saken) att stommen utgörs av spelare från Europa. I den här truppen finns det ett flertal spelare som borde ha en realistisk chans att knipa en VM-biljett, inte minst målvakten Magnus Hellberg och Oscar Lindberg – som fått en väldigt bra start på säsongen med sitt Dynamo Moskva.

I truppen hittar vi även ett gammalt bekant ansikte i Mattias Tedenby, som får chansen att spela med landslaget för första gången sedan säsongen 15/16. 31-åringen flyttade till Dinamo Minsk inför säsongen och har inlett densamma med att göra 26 poäng vilket är näst bäst av samtliga svenskar i KHL. Den spelare som lyckats ännu bättre under hösten, Malte Strömwall, återfinns även han i truppen som beger sig till Moskva för att spela i turneringen som äger rum mellan 16-19:e december.

TRE KRONORS TRUPP TILL CHANNEL ONE CUP 
Målvakter
30. Anders Lindbäck
35. Magnus Hellberg
Backar
5. Adam Almquist
20. Lawrence Pilut
28. Oscar Engsund
32. Lukas Bengtsson
33. Linus Hultström
64. Jonathan Pudas
72. Tim Heed
Forwards
8. Fredrik Olofsson
11. Joakim Nygård
14. Emil Pettersson
19. Jakob Lilja
21. Mattias Tedenby
24. Oscar Lindberg
29. Pontus Holmberg
36. Emil Larsson
41. Dmytro Timashov
57. Anton Wedin
59. Linus Johansson
88. Malte Strömwall
95 Jacob de la Rose

SPELSCHEMA
16:e december
Sverige – Ryssland
17:e december
Sverige – Kanada
19:e december 
Tjeckien – Sverige

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.