Finland ser ut att ha hittat formen lagom till slutspelet. 

Inför Junior-VM i Kanada rankades Finland som en möjlig medaljkandidat och en hel del trodde att man även skulle kunna utmana om att ta sig hela vägen till final. Därför kom förlusten efter förlängning i premiären mot Schweiz som ett hårt slag. Kanske var det finländska laget inte så bra som många på förhand trott?

Ett dygn senare gav man besked genom att besegra Slovakien med 5-2 i en match där flera av de förväntade toppspelarna klev fram och där Brad Lambert kunde spika slutresultatet med sitt första mål i sitt tredje JVM. I lagets tredje match stod man på nytt för en bra insats men Lettland blev en långt ifrån enkel motståndare och rent spelmässigt var marginalerna ganska små mellan lagen. Ett mål i vardera period räddade dock Finlands heder och bara några dagar efter förlusten mot Schweiz toppar laget plötsligt Grupp B. Det är dock värt att nämna att läget kan ändras i och med att USA möter Schweiz under kvällens sena timmar.

Lettland förlorar visserligen matchen men står för en väldigt bra insats och under vissa delar av matchen är man faktiskt det bättre laget på isen. Tyvärr, för deras del, hade man en hel del oflyt i avslutslägena och hittills har hela turneringen varit något av stolpe ut för laget som mycket väl hade kunnat ta poäng i två av sina tre inledande matcher. Något som förmodligen är en klen tröst för ett lag som endast har en minimal chans att ta sig vidare till kvartsfinal.

Höjdpunkter, Lettland – Finland 

MATCHFAKTA
Lettland – Finland: 0-3 (0-1,0-1,0-1)
0-1, Jani Nyman (Malinen, Salin)
0-2, Niko Huuhtanen (Nyman, Salin)
0-3, Konsta Kapanen (Paivarinta)
Skott: 31-29 (10-5,7-15,14-9)
Utvisningsminuter: 6-10
Publik: 4081 (Avenir Centre, Moncton)

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här