Finland har drabbats av ett oroväckande avbräck inför VM. 

I nästa vecka kommer Finland ta ut sin trupp till VM på hemmaplan och den ryktas innehålla flera spelare från NHL, men det finns även många från europeiska klubbar som får en sista chans att spela till sig en biljett till mästerskapet i och med veckans matcher i Czech Hockey Games. De finska lejonen åker dock till turneringen utan sin på pappret största stjärna – Patrik Laine – som har skadekänningar och därmed missar den sista uppladdningen inför VM.

Flera frågetecken inför VM

Tanken från början var att den 25-årige forwarden skulle spela veckans tre landskamper men Jere Lehtinen, som är det finska landslagets general manager, har informerat Yle om att Laine inte är i “fullt spelskick för tillfället” vilket skapar ett frågetecken inför VM som kommer allt närmare.

Att Columbusstjärnans medverkan i VM är osäker är naturligtvis väldigt dåliga nyheter för Finland, men det slutar inte där. Man låter även meddela att Iiro Pakarinen inte kommer kunna vara med i VM på grund av en skada han ådrog sig i en av förra veckans matcher mot Tre Kronor, vilket gör att den dubble silvermedaljören inte får chansen att vinna sitt första VM-guld.

Det finns även ett frågetecken kring om Valtteri Filppula komma finnas med i VM-truppen. Den rutinerade forwarden som gjort mer än tusen matcher i NHL och som vunnit Stanley cup, OS och VM vann nyligen det Schweiziska mästerskapet men är inte uttagen i truppen till veckans matcher. 39-åringen vann både OS och VM förra året men har inte spelat något med landslaget den här säsongen, vilket kan tyda på att han inte finns med i förbundskaptenen Jukka Jalonens planer inför VM på hemmaplan.

TRE SPELARE ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ 
  1. Joel Armia. I Laines avsaknad finns det andra spelare som får axla epitetet som stjärna och Armia är utan tvekan en av dessa. 29-åringen har nyligen avslutat sin åttonde säsong i NHL och förra våren stod han för åtta poäng när Finland tog VM-guld, så det är en spelare som kan producera.
  2. Emil Larmi. En väldigt skicklig målvakt som har stor del i Växjös SM-guld den här säsongen. Var en av slutspelets främsta spelare och har även spelat bra i landslaget den här säsongen. Kan få göra sitt första VM.
  3. Sakari Manninen. Forwarden har inte lyckats slå sig in i Vegas Golden Knights men har gjort succé i klubbens farmarlag den här säsongen. Vann guld i både OS och VM förra året och är en spelare som förbundskaptenen tycker väldigt mycket om. Kommer bli en viktig kugge i VM-laget.

Finlands trupp till Czech Hockey Games

Målvakter 

Christian Heljanko (Tappara)
Emil Larmi (Växjö)
Jussi Olkinuora (Brynäs)

Backar

Niklas Friman (Brynäs)
Valtteri Kemiläinen (Tappara)
Miika Koivisto (Växjö)
Mikko Lehtonen (Zürich)
Petteri Lindbohm (Frölunda)
Nikolas Matinpalo (Ässät)
Olli Määttä (Detroit)
Atte Ohtamaa (Kärpät)
Ville Pokka (Färjestad)
Juuso Riikola (Langau)
Mikael Seppälä (Tappara)

Forwards

Marko Anttila (Kärpät)
Joel Armia (Montréal)
Hannes Björninen (Brynäs)
Markus Granlund (Lugano)
Teemu Hartikainen (Genéve-Servette)
Kasperi Kapanen (St Louis)
Juho Lammikko (Zürich)
Sakari Manninen (Henderson Silver Knights)
Waltteri Merelä (Tappara)
Ahti Oksanen (Oskarshamn)
Harri Pesonen (Langau)
Toni Rajala (Biel-Bienne)
Mikael Ruohomaa (Leksand)
Jere Sallinen (Biel-Bienne)
Antti Suomela (Oskarshamn)

MER OM FINLAND: Glädjebeskedet – Patrik Laine kommer till VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här