Finland lämnar goda besked inför VM på hemmaplan. 

Med ett par veckor kvar till VM börjar de olika landslagens trupper till mästerskapet att ta form. Den här veckan slipar Tre Kronor på formen mot Finland och just Finland har nyligen gått ut med nyheten att man får förstärkning till VM – det är ingen mindre än Patrik Laine som tackat ja till att förlänga säsongen med ett par veckor i hemlandet.

– Det är fint att få med Laine. Det här är en enastående möjlighet att få spela VM i sin hemstad, säger landslagets general manager Jere Lehtinen till förbundets hemsida.

En av landets största stjärnor

Trots att den här säsongen inte går till historien som en av hans bästa så är det inget snack om att Patrik Laine är en av finsk hockeys största spelare. Den 25-årige forwarden fick tidigt uppmärksamhet och förväntningarna höjdes till orimliga nivåer efter att han valt som nummer två i draften 2016. Detta efter att nyligen gjort sju mål och tolv poäng när Finland tog VM-silver i ett mästerskap där den unge forwarden dessutom blev utsedd till den mest värdefulla spelaren.

Tiden i NHL har varit en riktig bergochdalbana där toppar blandats med rejäla dalar, redan som rookie gjorde han 36 mål och var tänkt att bli Winnipegs ledande spelare i många år men 2020 väntade en omtalad flytt till Columbus. Väl på plats i sin nya klubb spelade Laine stundtals väldigt bra, men han har även missat en hel del matcher vilket ställt till en del problem. Den här säsongen blev det bara drygt femtio matcher i grundserien och även om han snittade nästan en poäng per match finns det en del som kräver mer av stjärnforwarden som är en av Columbus högst betalda spelare.

VM kan därför bli en chans till upprättelse för den omtalade finländaren som faktiskt inte varit med i landslaget sedan World Cup för nästan sju år sedan. Årets VM blir Laines andra i karriären och han kommer bli en av Finlands nyckelspelare i jakten på att försvara guldet från ifjol.

FAKTA – Patrik Laine
Ålder: 25 år
Längd/Vikt: 195cm/98kg
Position: forward
Moderklubb: Tappara
Nuvarande klubb: Columbus Blue Jackets
Statistik den här säsongen: 55 matcher, 52 poäng (22+30), 16 utvisningsminuter
Landskamper: 18, 13 poäng (8+5), 8 utvisningsminuter
Meriter: VM-Silver, JVM-Guld, U18 VM-silver, Finsk mästare

Patrik Laine kommer inte vara med i veckans landskamper (27:e och 29:e) utan kliver in i landslaget i samband med Czech Hockey Games som spelas 4-7:e maj. 

MER OM VM: Svensk NHL-trio ryktas tacka ja till VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här