Det svenska VM-laget ser ut att börja ta form. 

Den här veckan har Tre Kronor ett förberedande läger uppe i Jämtland där man ska spela två matcher mot Norge i hopp om att en VM-trupp sakta men säkert ska börja utkristallisera sig. Flertalet av spelarna i truppen är högaktuella för att få vara med i mästerskapet men nu kommer det rykten om förstärkningar från andra sidan Atlanten.

NHL-trion klara för VM?

Det är Aftonbladet som rapporterar att Tre Kronor ser ut att ha fått positiva besked från tre av spelarna som inte kommer vara med i slutspelet – och det är inte vilka spelare som helst. Det ska handla om stjärnbacken Rasmus Dahlin samt forwardsduon Elias Pettersson och Lucas Raymond. I fallet med Pettersson verkar det största problemet vara en dyr försäkring men det finns förhoppningar om att lyckas lösa det.

– Jag är sugen på att spela, sen så återstår det att se i slutet av säsongen hur allt är. Men jag har bra kontakt med ledningen och det är en grym ära att spela där, har Raymond tidigare sagt till SVT.

En historisk säsong

Det här är minst sagt goda nyheter för förbundskaptenen Sam Hallam som haft förhoppningar om att kunna spetsa VM-truppen med spelare från NHL, trion kommer från starka insatser i sina lag och för Elias Pettersson har vintern varit extra lyckad. Den 24-årige forwarden noterades för hela 102 poäng i grundserien vilket endast fyra andra spelare i Vancouver lyckats med genom tiderna. Dessutom slog han med sina 39 mål nytt ett nytt personligt målrekord.

Även för Rasmus Dahlin har säsongen varit lyckat, åtminstone personligen. För Buffalo har det stundtals gått väldigt tungt men den svenske stjärnbacken krossade sitt personliga poängrekord och med sina 73 poäng på 78 matcher slutade 23-åringen delad fyra i backarnas poängliga. Dahlin var som bekant med i VM så sent som förra våren och noterades då för sju poäng på åtta spelade matcher, medan Pettersson varit med i två VM vilket resulterat i ett guld från 2018.

För Lucas Raymond kan VM bli hans debut i Tre Kronor, för trots fina insatser i Frölunda hann det inte bli något framträdande innan flytten till Detroit 2021. Sedan dess har forwarden etablerat sig i den klassiska klubben och den här säsongen har 21-åringen noterats för 45 poäng på 74 matcher, vilket räckte till en delad tredjeplats i den interna poängligan. Det innebar även att svensken är den tredje yngsta spelaren i Detroits historia att göra 100 poäng i NHL, endast slagen av giganterna Steve Yzerman och Gordie Howe.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här