En av Sveriges främsta backar byter klubb. 

I många år såg det ut som att Dallas skulle bli den klubb där John Klingberg skulle spendera hela sin NHL-karriär men efter åtta säsonger i klubben värvades han till Anaheim förra sommaren och det det skulle bli starten på en riktig flyttfest. När slutet av grundserien närmade sig blev stjärnbacken bortbytt till Minnesota där säsongen avslutade och nu står det klart att 30-åringen byter klubb igen.

Hit flyttar stjärnbacken

Efter en bra avslutning på säsongen i Minnesota fanns det åter intresse kring Klingberg och under lördagen presenterades han som Torontos senaste värvning. Den anrika klubben norr om den kanadensiska gränsen har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen och det ska vara värt drygt 40 miljoner kronor. Flytten gör att Klingberg är klar för sin fjärde klubb på ett år men det blir första gången som landslagsbacken ska spela i en kanadensisk klubb.

FAKTA: John Klingberg
Ålder: 30 år
Position: back
Moderklubb: Lerums BK
Övriga klubbar i karriären: Borås, Frölunda, Jokerit, Kiekko-Vantaa, Skellefteå, Texas Stars, Dallas Stars, Anaheim Ducks, Minnesota Wild
Meriter: 2 VM-guld (2017,18), SM-guld (2013)

I samma vända som den dubble världsmästaren (2017,18) presenterats för Toronto gick New York Rangers ut med att man värvar Erik Gustafsson från just Toronto. Den svenska backen som gjorde 42 poäng i grundserien den här säsongen är därmed klar för sin sjunde NHL-klubb i karriären. Precis som Klingberg har Gustafsson fina meriter från Tre Kronor, 2018 var han en del av laget som tog VM-guld och i sitt fjärde VM (2022) stod han för sju poäng på åtta matcher.

Trots att Gustafsson lämnar Toronto kan man lugnt säga att Klingberg ansluter till ett svensklag, den gångna säsongen spelade hela åtta svenskar i klubben och flertalet ser ut att finnas med i truppen även till hösten. Däribland fixstjärnan William Nylander och backen Timothy Liljegren, som var med i VM under våren.

Svenskarna i Toronto Maple Leafs

Backar
John Klingberg (ny från Minnesota)
Timothy Liljegren
William Lagesson (ny från Carolina)
Forwards
Pontus Holmberg
Calle Järnkrok
William Nylander

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här