Prestige och en plats i semifinal stod på spel när Ryssland tog sig an Kanada. 

Dramatik när Kanada tog sig till semifinal

Inför kvällens möte mellan Ryssland och Kanada var det för ovanlighetens skull Kanada som fick räknas som underdog, laget hade stora problem under gruppspelet och det var tillslut bara inbördes möten mot Kazakstan som gjorde att man tog sig vidare till kvartsfinal.

Det något dystra utgångsläget blev inte bättre när Ryssland tog ledningen genom Yevgeni Timkin en bit in i andra perioden. Situationen var minst sagt rörig framför det kanadensiska målet men i övrigt stod Darcy Kuemper för en väldigt bra insats.

Kanada skapade en hel del chanser och i tredje perioden skulle man få utdelning när Adam Henrique satte kvitteringspucken med sitt femte mål i turneringen. Under de avslutande minuterna skapade båda lagen några heta lägen men ingen av målvakterna (Rysslands Sergei Bobrovski stod också för en fin insats) gick att överlista.

Istället fick matchen avgöras i förlängningen där Andrew Mangiapane, fint assisterad av Troy Stecher, kunde skjuta Kanada till semifinal. För Rysslands del är det slutspelat.

Resultat och statistik

Resultat: 1-2 (0-0,1-0,0-1,0-1)
Skott: 25-24
Räddningar: 22-24
Utvisningsminuter: 6-2

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.