Slovakien har fått en smakstart på årets Junior-VM. 

Inför Junior-VM var det svårt att veta vad man kunde förvänta sig av ett Slovakien som bland annat tvingats inse att storstjärnan Juraj Slafkovsky inte kan vara med i turneringen, men redan i premiären visade laget sin potential. Rivalen Tjeckien besegrades med hela 6-2 och idag tog man sin andra raka seger efter en ny fin insats. Skillnaden i dagens möte mot Schweiz var att nu var det defensiven som var lagets styrka, schweizarna skapade nämligen väldigt många chanser men Adam Gajan storspelade i det slovakiska målet samtidigt som lagets backar höll en hög nivå.

I offensiven såg det inte riktigt lika bra ut som mot Tjeckien, det skapades inte så många chanser men trots mediokra 20 skott skulle man lyckas få in tre mål där det första kom genom Samuel Honzek ungefär åtta minuter in i matchen. Efter en mållös andra period avslutade Slovakien sedan matchen genom att göra två mål i tom bur, där det sista kom genom Servac Petrovsky som därmed gjort tre mål i turneringen.

– Vi hade ett par små misstag, men vi hade en fantastisk målvakt och han hade vår rygg. Det är ännu en storvinst, och nu måste vi göra oss redo för Norge. Vi hade en match igår och idag var deras första match, så ur fysisk synvinkel kanske de var lite mer redo att gå, men vi tryckte tillbaka. De spelar riktigt bra hockey, men vår målvakt var där för oss, sa Samuel Honzek till IIHF.com efter slutsignalen.

Schweiz gjorde egentligen det mesta rätt i den här matchen men man lyckades helt enkelt inte få in pucken i mål, vilket gör att man inleder JVM med en förlust. För Slovakiens del har starten på gruppspelet varit något av en succé, med två raka segrar går man in i fredagens möte mot Norge med en väldigt god känsla i laget.

Höjdpunkter, Slovakien – Schweiz

MATCHFAKTA
Slovakien – Schweiz: 3-0 (1-0,0-0,2-0)
1-0 Samuel Honzek (Repcik)
2-0 Peter Repcik (Mesar, Strbak)
3-0 Servac Petrovsky
Skott: 20-36 (6-14,7-11,7-11)
Utvisningsminuter: 10-2
Publik: 986 (Frölundaborg)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här