Vi inleder veckan med ett snack med en av SDHL:s hetaste spelare. 

Säsongen har knappt hunnit starta men det finns redan vissa spelare som lyckats hitta formen. I damernas motsvarighet till SHL, SDHL, finns det några som gjort det extra bra och en av dessa är forwardslöftet Nicole Hall. 19-åringen stod för totalt sex mål förra säsongen men har inlett grundserien med att göra hela fyra mål på lika många matcher, något som gör att hon toppar skytteligan. VMishockey.se tog ett snack med Djurgårdaren för att se hur hon ser på sin och lagets start på säsongen.

I fredags tog ni er av de regerande mästarna Luleå och där kom säsongens första förlust, hur skulle du summera den matchen?
– Jag skulle säga att vi jobbar hårt hela matchen ut men har lite brister i vårat spel som gör att vi inte riktigt får till det och inte heller lyckas hålla tätt. Men en bra tävlingsinsats.

Tittar man i stort har ni inlett säsongen lovande, vad tycker du om er insats i de första omgångarna?
– Jag skulle säga att vi har gjort det riktigt bra. Speciellt mot Brynäs där vi verkligen tar våra roller och gör det vi är bra på. Litar på varandra och tävlar 60 minuter. Även mot Leksand så gör vi ett jättebra jobb men Brynäs matchen är den vi framförallt måste ta med oss.

Du fick en hel del uppmärksamhet tidigare i veckan när du stod för tre mål i mötet mot just Brynäs, hur var känslan när slutsignalen ljöd?
– Såklart så var jag jättenöjd över min egen insatts men det jag mest kände var stolthet och glädje över hur vi spelade som lag och att vi aldrig gav oss även om vi släppte in i slutet.

“Den roligaste tiden i min karriär”

Trots att du inte en fyllt tjugo år är du redan inne på din femte säsong i SDHL – kan du rentav känna dig lite rutinerad?
– Klart jag känner mig rutinerad i vissa situationer och vet hur jag ska tänka och göra. Men samtidigt så har jag mycket kvar att lära för att bli helt rutinerad och lärd.

Innan flytten till Leksand spelade du juniorhockey på pojksidan hemma i Borlänge, hur ser du tillbaka på den tiden? 
– Jag ser tillbaka på den tiden med stor glädje. Det var där allting började och min stora glöd för hockeyn tog fart. Jag hade underbara lagkamrater och ledare som jag verkligen saknar att hänga med. Det var absolut en av den roligaste tiden i min karriär.

De senaste åren har du spelat en hel del med juniorlandslaget, finns det någon höjdpunkt du tar med dig från dina år där?
– Alla gånger har verkligen varit jätteroliga. Men två specifika skulle jag säga är när vi tog oss till final i Ungdoms OS eller när vi höll på att vinna VM semin mot USA.

Med tanke på din fina inledning på säsongen är det naturligt att ställa frågan – hur ser du på dina chanser att debutera i Damkronorna den här säsongen? 
– Oj svår fråga, jag vet inte riktigt vart mina chanser ligger då konkurrens är jättebra. Men såklart är det ett mål jag har och skulle tycka det var jättekul att få chansen denna säsong.

“Det skulle vara en otrolig upplevelse”

Nu är du som sagt var inne på din femte säsong i SDHL, hur tycker du att ligan har förändrats sedan debuten i Leksand?
– Jag tycker liga ständigt har tagit kliv. Många fler yngre spelare kommer in samt importer som lyfter ligan vilket är superkul så jag tycker den har blivit mycket roligare och snabbare på dessa år.

Förra säsongen tog ni er till semifinal i slutspelet, hur ser du på Djurgårdens chanser att kunna göra en ännu bättre säsong 23/24? 
– Jag tycker de är stora. Vi har ett yngre lag men också ett hungrigare, vi kanske kommer behöva lite tid men det är inte nu vi ska vara som bäst utan det är mars så jag tror att chanserna är väldigt stora att vi gör en ännu bättre säsong i år.

Den nya nordamerikanska proffsligan har varit något av en snackis under sommaren och collegeligan har varit ett alternativ för svenska spelare i många år, hur ser du på att testa lyckan västerut i framtiden? 
– Jag skulle absolut kunna tänka mig spel i Nordamerika. Det skulle vara en otrolig upplevelse.

Avslutningsvis: 2023 är du minst sagt etablerad i SDHL – var ser vi Nicole Hall om fem år? 
– Förhoppningsvis mycket längre fram i min utveckling. På något ställe där jag mår bra samt får spela bra och roliga hockey. Och förhoppningsvis ha fått representera Damkronorna i något mästerskap.

 

FAKTA: SÅ HAR NICOLE HALL INLETT SÄSONGEN

Omgång 1
Leksand – Djurgården: 2-3 (1 mål)
Omgång 2 
Brynäs – Djurgården: 2-4 (3 mål)
Omgång 3 
Djurgården – Luleå: 1-3 (0 mål)
Omgång 4 
Djurgården – Modo: 2-4 (0 mål)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här